Bakłażan w jogurcie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bakłażan w jogurcie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażany opłucz i osusz papierowym ręcznikiem.

Krok 2

Umieść je w żaroodpornym naczyniu i piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 160 stopni przez 50 minut. Wyjmij i poczekaj niech wystygną.

Krok 3

Kiedy są już chłodne, przekrój je na pół, wyjmij miąższ łyżeczką i odłóż.

Krok 4

W rondlu o grubym dnie rozgrzej olej. Wsyp nasiona kminku i smaż przez 2 minuty, ciągle mieszając.

Krok 5

Dodaj chilli, sól, jogurt oraz mięte i wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 6

Dodaj miąższ z bakłażanów i smaż przez 6 minut, ciągle mieszając. Sok musi się wchłonąć.

Krok 7

Podawaj udekorowane listkami mięty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bakłażan w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bakłażan w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bakłażan w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bakłażan w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bakłażan w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bakłażan w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bakłażan w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bakłażan w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej