PRZEPISY.PL

Bakłażan w jogurcie

  • 0
  • 4
  • Łatwe
  • 0
2
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • cebula1 szt
  • olej
  • sól
  • jogurt naturalny3 łyżki
  • kmin1 łyżeczka
  • chilli1 łyżeczka
  • mięta1 łyżeczka
  • Bakłażan w jogurcie2 szt
    • Krok 1

      Bakłażany opłucz i osusz papierowym ręcznikiem.
    • Krok 2

      Umieść je w żaroodpornym naczyniu i piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 160 stopni przez 50 minut. Wyjmij i poczekaj niech wystygną.
    • Krok 3

      Kiedy są już chłodne, przekrój je na pół, wyjmij miąższ łyżeczką i odłóż.
    • Krok 4

      W rondlu o grubym dnie rozgrzej olej. Wsyp nasiona kminku i smaż przez 2 minuty, ciągle mieszając.
    • Krok 5

      Dodaj chilli, sól, jogurt oraz mięte i wszystko dokładnie wymieszaj.
    • Krok 6

      Dodaj miąższ z bakłażanów i smaż przez 6 minut, ciągle mieszając. Sok musi się wchłonąć.
    • Krok 7

      Podawaj udekorowane listkami mięty.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    97
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    6
    Łatwe
    168
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    131
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Średnie
    165
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe