
Składniki
500 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
1 szczypta
3 sztuki
50 mililitrów
3 sztuki
1 opakowanie
3 sztuki
300 gramów
1 sztuka
6 łyżek
6 sztuk
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulki potnij w piórka, czosnek w plasterki, pomidory rozgnieć.
Krok 2
Fasolkę rozmroź i pokrój mniejsze kawałki.
Krok 3
Cebulę z czosnkiem podsmaż na 3 łyżkach oleju. Dodaj pomidory , fasolkę i przyprawy.
Krok 4
Wlej wino i bulion Knorr (1 szklanka), duś na małym ogniu około 15 minut.
Krok 5
Oczyszczona wątróbkę pokrój w kostkę, oprósz pieprzem i podsmaż na pozostałym oleju.
Krok 6
Następnie przełóż do sosu i przez kilka minut duś wszystko razem. Dodaj cukier, ewentualnie posól do smaku. Posyp listkami bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































