Wątróbka z fasolką szparagową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wątróbka z fasolką szparagową

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 szczypta

3 sztuki

50 mililitrów

3 sztuki

1 opakowanie

3 sztuki

300 gramów

1 sztuka

6 łyżek

6 sztuk

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulki potnij w piórka, czosnek w plasterki, pomidory rozgnieć.

Krok 2

Fasolkę rozmroź i pokrój mniejsze kawałki.

Krok 3

Cebulę z czosnkiem podsmaż na 3 łyżkach oleju. Dodaj pomidory , fasolkę i przyprawy.

Krok 4

Wlej wino i bulion Knorr (1 szklanka), duś na małym ogniu około 15 minut.

Krok 5

Oczyszczona wątróbkę pokrój w kostkę, oprósz pieprzem i podsmaż na pozostałym oleju.

Krok 6

Następnie przełóż do sosu i przez kilka minut duś wszystko razem. Dodaj cukier, ewentualnie posól do smaku. Posyp listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbka z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbka z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbka z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbka z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbka z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbka z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbka z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wątróbka z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej