
Składniki
500 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
1 szczypta
3 sztuki
50 mililitrów
3 sztuki
1 opakowanie
3 sztuki
300 gramów
1 sztuka
6 łyżek
6 sztuk
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulki potnij w piórka, czosnek w plasterki, pomidory rozgnieć.
Krok 2
Fasolkę rozmroź i pokrój mniejsze kawałki.
Krok 3
Cebulę z czosnkiem podsmaż na 3 łyżkach oleju. Dodaj pomidory , fasolkę i przyprawy.
Krok 4
Wlej wino i bulion Knorr (1 szklanka), duś na małym ogniu około 15 minut.
Krok 5
Oczyszczona wątróbkę pokrój w kostkę, oprósz pieprzem i podsmaż na pozostałym oleju.
Krok 6
Następnie przełóż do sosu i przez kilka minut duś wszystko razem. Dodaj cukier, ewentualnie posól do smaku. Posyp listkami bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej