Składniki
500 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
1 szczypta
6 ziaren
3 sztuki
50 mililitrów
3 sztuki
1 opakowanie
3 sztuki
300 gramów
1 szklanka
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulki potnij w piórka, czosnek w plasterki, pomidory rozgnieć.
Krok 2
Fasolkę rozmroź i pokrój mniejsze kawałki.
Krok 3
Cebulę z czosnkiem podsmaż na 3 łyżkach oleju. Dodaj pomidory , fasolkę i przyprawy.
Krok 4
Wlej wino i bulion Knorr, duś na małym ogniu około 15 minut.
Krok 5
Oczyszczona wątróbkę pokrój w kostkę, oprósz pieprzem i podsmaż na pozostałym oleju.
Krok 6
Następnie przełóż do sosu i przez kilka minut duś wszystko razem. Dodaj cukier, ewentualnie posól do smaku. Posyp listkami bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej