Wątróbka z fasolką szparagową

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 szczypta

6 ziaren

3 sztuki

50 mililitrów

3 sztuki

1 opakowanie

3 sztuki

300 gramów

1 szklanka

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulki potnij w piórka, czosnek w plasterki, pomidory rozgnieć.

Krok 2

Fasolkę rozmroź i pokrój mniejsze kawałki.

Krok 3

Cebulę z czosnkiem podsmaż na 3 łyżkach oleju. Dodaj pomidory , fasolkę i przyprawy.

Krok 4

Wlej wino i bulion Knorr, duś na małym ogniu około 15 minut.

Krok 5

Oczyszczona wątróbkę pokrój w kostkę, oprósz pieprzem i podsmaż na pozostałym oleju.

Krok 6

Następnie przełóż do sosu i przez kilka minut duś wszystko razem. Dodaj cukier, ewentualnie posól do smaku. Posyp listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbka z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbka z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbka z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbka z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbka z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbka z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbka z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej