Ryż z warzywami i kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Domowe coś z niczego

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

21 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

50 gramów

200 gramów

100 gramów

2 sztuki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ryż. Cebulę posiekaj, paprykę pokrój w kotkę, ser zetrzyj, kiełbasę pokrój w plastry.

Krok 2

Na lekko rozgrzanej patelni zeszklij cebule, dodaj kiełbasę i przesmaż ją.

Krok 3

Pokrój kiełbasę, dodaj do cebuli, po czym dopraw pieprzem i odrobiną soli.

Krok 4

Koncentrat pomidorowy rozrób z połową szklanki wody, przelej na patelnię i zagotuj.

Krok 5

Dodaj paprykę, surowe jajko i ugotowany ryż.

Krok 6

Dopraw Kostkami do makaronu, ryżu i ziemniaków Knorr. Całość dokładnie wymieszaj i smaż przez około 10 minut na małym ogniu.

Krok 7

Zdejmij potrawę z ognia i posyp ją startym serem. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowe coś z niczego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowe coś z niczego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowe coś z niczego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowe coś z niczego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowe coś z niczego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowe coś z niczego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowe coś z niczego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Domowe coś z niczego  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.

Czytaj więcej

Bez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.

Czytaj więcej