
Składniki
200 gramów
2 sztuki
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
100 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj ryż. Cebulę posiekaj, paprykę pokrój w kotkę, ser zetrzyj, kiełbasę pokrój w plastry.
Krok 2
Na lekko rozgrzanej patelni zeszklij cebule, dodaj kiełbasę i przesmaż ją.
Krok 3
Pokrój kiełbasę, dodaj do cebuli, po czym dopraw pieprzem i odrobiną soli.
Krok 4
Koncentrat pomidorowy rozrób z połową szklanki wody, przelej na patelnię i zagotuj.
Krok 5
Dodaj paprykę, surowe jajko i ugotowany ryż.
Krok 6
Dopraw Kostkami do makaronu, ryżu i ziemniaków Knorr. Całość dokładnie wymieszaj i smaż przez około 10 minut na małym ogniu.
Krok 7
Zdejmij potrawę z ognia i posyp ją startym serem. Podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej