Domowe coś z niczego

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

21 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 sztuki

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

100 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ryż. Cebulę posiekaj, paprykę pokrój w kotkę, ser zetrzyj, kiełbasę pokrój w plastry.

Krok 2

Na lekko rozgrzanej patelni zeszklij cebule, dodaj kiełbasę i przesmaż ją.

Krok 3

Pokrój kiełbasę, dodaj do cebuli, po czym dopraw pieprzem i odrobiną soli.

Krok 4

Koncentrat pomidorowy rozrób z połową szklanki wody, przelej na patelnię i zagotuj.

Krok 5

Dodaj paprykę, surowe jajko i ugotowany ryż.

Krok 6

Dopraw Kostkami do makaronu, ryżu i ziemniaków Knorr. Całość dokładnie wymieszaj i smaż przez około 10 minut na małym ogniu.

Krok 7

Zdejmij potrawę z ognia i posyp ją startym serem. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowe coś z niczego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowe coś z niczego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowe coś z niczego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowe coś z niczego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowe coś z niczego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowe coś z niczego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowe coś z niczego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka grecka z fetą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej