Ryż z warzywami i kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Domowe coś z niczego

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

21 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 sztuki

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

100 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ryż. Cebulę posiekaj, paprykę pokrój w kotkę, ser zetrzyj, kiełbasę pokrój w plastry.

Krok 2

Na lekko rozgrzanej patelni zeszklij cebule, dodaj kiełbasę i przesmaż ją.

Krok 3

Pokrój kiełbasę, dodaj do cebuli, po czym dopraw pieprzem i odrobiną soli.

Krok 4

Koncentrat pomidorowy rozrób z połową szklanki wody, przelej na patelnię i zagotuj.

Krok 5

Dodaj paprykę, surowe jajko i ugotowany ryż.

Krok 6

Dopraw Kostkami do makaronu, ryżu i ziemniaków Knorr. Całość dokładnie wymieszaj i smaż przez około 10 minut na małym ogniu.

Krok 7

Zdejmij potrawę z ognia i posyp ją startym serem. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowe coś z niczego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowe coś z niczego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowe coś z niczego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowe coś z niczego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowe coś z niczego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowe coś z niczego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowe coś z niczego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Domowe coś z niczego  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kanapka włoska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej