
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
50 gramów
200 gramów
100 gramów
2 sztuki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj ryż. Cebulę posiekaj, paprykę pokrój w kotkę, ser zetrzyj, kiełbasę pokrój w plastry.
Krok 2
Na lekko rozgrzanej patelni zeszklij cebule, dodaj kiełbasę i przesmaż ją.
Krok 3
Pokrój kiełbasę, dodaj do cebuli, po czym dopraw pieprzem i odrobiną soli.
Krok 4
Koncentrat pomidorowy rozrób z połową szklanki wody, przelej na patelnię i zagotuj.
Krok 5
Dodaj paprykę, surowe jajko i ugotowany ryż.
Krok 6
Dopraw Kostkami do makaronu, ryżu i ziemniaków Knorr. Całość dokładnie wymieszaj i smaż przez około 10 minut na małym ogniu.
Krok 7
Zdejmij potrawę z ognia i posyp ją startym serem. Podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej