Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
50 gramów
200 gramów
100 gramów
2 sztuki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj ryż. Cebulę posiekaj, paprykę pokrój w kotkę, ser zetrzyj, kiełbasę pokrój w plastry.
Krok 2
Na lekko rozgrzanej patelni zeszklij cebule, dodaj kiełbasę i przesmaż ją.
Krok 3
Pokrój kiełbasę, dodaj do cebuli, po czym dopraw pieprzem i odrobiną soli.
Krok 4
Koncentrat pomidorowy rozrób z połową szklanki wody, przelej na patelnię i zagotuj.
Krok 5
Dodaj paprykę, surowe jajko i ugotowany ryż.
Krok 6
Dopraw Kostkami do makaronu, ryżu i ziemniaków Knorr. Całość dokładnie wymieszaj i smaż przez około 10 minut na małym ogniu.
Krok 7
Zdejmij potrawę z ognia i posyp ją startym serem. Podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej