Pieczeń z indyka nadziewana szpinakiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

189

4 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

300 gramów

2 łyżeczki

250 mililitrów

30 gramów

1 szczypta

1 szczypta

5 łyżek

0.7 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozmaryn posiekaj. Pierś umyj i osusz a następnie oprósz przyprawą Knorr i rozmarynem. Skrop oliwą i sokiem z cytryny.

Krok 2

Natnij mięso wzdłuż, tak aby można było je rozłożyć na duży płat. Cebulę i czosnek posiekaj drobno.

Krok 3

Podsmaż na margarynie cebulę i czosnek. Dodaj szpinak, wymieszaj. Umieść go na płacie mięsa, przykryj plastrami szynki i posyp posiekanymi orzechami i parmezanem.

Krok 4

Mięso zroluj ciasno i zwiąż bawełnianą nitką. Obsmaż na patelni na złoty kolor. Przełóż do brytfanki, podlej szklanką białego wina i piecz 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni. Krój w grube plastry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczeń z indyka nadziewana szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczeń z indyka nadziewana szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczeń z indyka nadziewana szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczeń z indyka nadziewana szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczeń z indyka nadziewana szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczeń z indyka nadziewana szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczeń z indyka nadziewana szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej