Pieczeń z indyka nadziewana szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczeń z indyka nadziewana szpinakiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

300 gramów

2 łyżeczki

250 mililitrów

30 gramów

1 szczypta

1 szczypta

5 łyżek

0.7 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozmaryn posiekaj. Pierś umyj i osusz a następnie oprósz przyprawą Knorr i rozmarynem. Skrop oliwą i sokiem z cytryny.

Krok 2

Natnij mięso wzdłuż, tak aby można było je rozłożyć na duży płat. Cebulę i czosnek posiekaj drobno.

Krok 3

Podsmaż na margarynie cebulę i czosnek. Dodaj szpinak, wymieszaj. Umieść go na płacie mięsa, przykryj plastrami szynki i posyp posiekanymi orzechami i parmezanem.

Krok 4

Mięso zroluj ciasno i zwiąż bawełnianą nitką. Obsmaż na patelni na złoty kolor. Przełóż do brytfanki, podlej szklanką białego wina i piecz 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni. Krój w grube plastry.

garlic

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczeń z indyka nadziewana szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczeń z indyka nadziewana szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczeń z indyka nadziewana szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczeń z indyka nadziewana szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczeń z indyka nadziewana szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczeń z indyka nadziewana szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczeń z indyka nadziewana szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczeń z indyka nadziewana szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej