Kołduny z mięsem

Autor: magnolia0joaska

ratingratingratingratingrating

2

23 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

510 gramów

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Farsz: Cebulkę posiekać i zeszklić na oliwie. Dodać startą marchewkę, chwilę podsmażyć. Zmielić lub drobno posiekać surową wołowinę, dodać warzywa i przyprawy. Wymieszać.

Krok 2

Ciasto: Połączyć wszystkie składniki, wyrobić gładkie ciasto. Podzielić na 4 części - 3 zawinąć w wilgotną ściereczkę, by nie przysychało, 1 rozwałkować na cienki placek. Wykroić krążki, na każdy nałożyć trochę farszu, dokładnie zlepić brzegi.

Krok 3

Gotować w osolonym wrzątku ok. 7min. od wypłynięcia. Podawać ze smażoną cebulką i np. skwarkami z boczku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kołduny z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kołduny z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kołduny z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kołduny z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kołduny z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kołduny z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kołduny z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej