Kołduny z mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kołduny z mięsem

Autor: magnolia0joaska

ratingratingratingratingrating

2

23 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

510 gramów

1 łyżeczka

500 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Farsz: Cebulkę posiekać i zeszklić na oliwie. Dodać startą marchewkę, chwilę podsmażyć. Zmielić lub drobno posiekać surową wołowinę, dodać warzywa i przyprawy. Wymieszać.

Krok 2

Ciasto: Połączyć wszystkie składniki, wyrobić gładkie ciasto. Podzielić na 4 części - 3 zawinąć w wilgotną ściereczkę, by nie przysychało, 1 rozwałkować na cienki placek. Wykroić krążki, na każdy nałożyć trochę farszu, dokładnie zlepić brzegi.

Krok 3

Gotować w osolonym wrzątku ok. 7min. od wypłynięcia. Podawać ze smażoną cebulką i np. skwarkami z boczku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kołduny z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kołduny z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kołduny z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kołduny z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kołduny z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kołduny z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kołduny z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kołduny z mięsem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej