
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
510 gramów
1 łyżeczka
500 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Farsz: Cebulkę posiekać i zeszklić na oliwie. Dodać startą marchewkę, chwilę podsmażyć. Zmielić lub drobno posiekać surową wołowinę, dodać warzywa i przyprawy. Wymieszać.
Krok 2
Ciasto: Połączyć wszystkie składniki, wyrobić gładkie ciasto. Podzielić na 4 części - 3 zawinąć w wilgotną ściereczkę, by nie przysychało, 1 rozwałkować na cienki placek. Wykroić krążki, na każdy nałożyć trochę farszu, dokładnie zlepić brzegi.
Krok 3
Gotować w osolonym wrzątku ok. 7min. od wypłynięcia. Podawać ze smażoną cebulką i np. skwarkami z boczku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej