Indyk w curry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

155

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

2 łyżki

1 szklanka

2 łyżeczki

1 sztuka

1.5 łyżki

1 opakowanie

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kotlety obsmaż z każdej strony na rozgrzanym oleju.

Krok 2

Chili posiekaj, ananasa osącz.

Krok 3

Mięso posyp solą, pieprzem i curry, wyjmij.

Krok 4

Ananasa chwilkę smaż na tłuszczu pozostałym ze smażenia mięsa, skrop sokiem z cytryny, dodaj łyżkę curry i zasmaż nie rumieniąc.

Krok 5

Podsmażone owoce podlej bulionem i śmietaną, dodaj wiórki kokosowe i gotuj przez 3 minuty.

Krok 6

Mięso włóż do sosu i mocno podgrzej. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej