
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
1 szklanka
1 szczypta
2 łyżki
1 szklanka
2 łyżeczki
1 sztuka
1.5 łyżki
1 opakowanie
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kotlety obsmaż z każdej strony na rozgrzanym oleju.
Krok 2
Chili posiekaj, ananasa osącz.
Krok 3
Mięso posyp solą, pieprzem i curry, wyjmij.
Krok 4
Ananasa chwilkę smaż na tłuszczu pozostałym ze smażenia mięsa, skrop sokiem z cytryny, dodaj łyżkę curry i zasmaż nie rumieniąc.
Krok 5
Podsmażone owoce podlej bulionem i śmietaną, dodaj wiórki kokosowe i gotuj przez 3 minuty.
Krok 6
Mięso włóż do sosu i mocno podgrzej. Podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej