Indyk w curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk w curry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

2 łyżki

1 szklanka

2 łyżeczki

1 sztuka

1.5 łyżki

1 opakowanie

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kotlety obsmaż z każdej strony na rozgrzanym oleju.

Krok 2

Chili posiekaj, ananasa osącz.

Krok 3

Mięso posyp solą, pieprzem i curry, wyjmij.

Krok 4

Ananasa chwilkę smaż na tłuszczu pozostałym ze smażenia mięsa, skrop sokiem z cytryny, dodaj łyżkę curry i zasmaż nie rumieniąc.

Krok 5

Podsmażone owoce podlej bulionem i śmietaną, dodaj wiórki kokosowe i gotuj przez 3 minuty.

Krok 6

Mięso włóż do sosu i mocno podgrzej. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej