
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
1 szklanka
1 szczypta
2 łyżki
1 szklanka
2 łyżeczki
1 sztuka
1.5 łyżki
1 opakowanie
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kotlety obsmaż z każdej strony na rozgrzanym oleju.
Krok 2
Chili posiekaj, ananasa osącz.
Krok 3
Mięso posyp solą, pieprzem i curry, wyjmij.
Krok 4
Ananasa chwilkę smaż na tłuszczu pozostałym ze smażenia mięsa, skrop sokiem z cytryny, dodaj łyżkę curry i zasmaż nie rumieniąc.
Krok 5
Podsmażone owoce podlej bulionem i śmietaną, dodaj wiórki kokosowe i gotuj przez 3 minuty.
Krok 6
Mięso włóż do sosu i mocno podgrzej. Podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej