
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
1 szklanka
1 szczypta
2 łyżki
1 szklanka
2 łyżeczki
1 sztuka
1.5 łyżki
1 opakowanie
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kotlety obsmaż z każdej strony na rozgrzanym oleju.
Krok 2
Chili posiekaj, ananasa osącz.
Krok 3
Mięso posyp solą, pieprzem i curry, wyjmij.
Krok 4
Ananasa chwilkę smaż na tłuszczu pozostałym ze smażenia mięsa, skrop sokiem z cytryny, dodaj łyżkę curry i zasmaż nie rumieniąc.
Krok 5
Podsmażone owoce podlej bulionem i śmietaną, dodaj wiórki kokosowe i gotuj przez 3 minuty.
Krok 6
Mięso włóż do sosu i mocno podgrzej. Podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej