PRZEPISY.PL

Indyk w curry

Autor: pasibrzuch
  • 30
  • 4
  • Średnie
  • 0
3
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • olej2 łyżki
  • pieprz1 szczypta
  • śmietana1 szklanka
  • sól1 szczypta
  • wiórki kokosowe2 łyżki
  • bulion1 szklanka
  • sok z cytryny2 łyżeczki
  • chili 1 szt
  • curry1.5 łyżki
  • kotlety z indyka 4 szt
  • Krok 1

    Kotlety obsmaż z każdej strony na rozgrzanym oleju.
  • Krok 2

    Chili posiekaj, ananasa osącz.
  • Krok 3

    Mięso posyp solą, pieprzem i curry, wyjmij.
  • Krok 4

    Ananasa chwilkę smaż na tłuszczu pozostałym ze smażenia mięsa, skrop sokiem z cytryny, dodaj łyżkę curry i zasmaż nie rumieniąc.
  • Krok 5

    Podsmażone owoce podlej bulionem i śmietaną, dodaj wiórki kokosowe i gotuj przez 3 minuty.
  • Krok 6

    Mięso włóż do sosu i mocno podgrzej. Podawaj na ciepło.

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

54
osoby dodały do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
125
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Średnie
578
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Średnie
59
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Średnie