Indyk w curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk w curry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

2 łyżki

1 szklanka

2 łyżeczki

1 sztuka

1.5 łyżki

1 opakowanie

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kotlety obsmaż z każdej strony na rozgrzanym oleju.

Krok 2

Chili posiekaj, ananasa osącz.

Krok 3

Mięso posyp solą, pieprzem i curry, wyjmij.

Krok 4

Ananasa chwilkę smaż na tłuszczu pozostałym ze smażenia mięsa, skrop sokiem z cytryny, dodaj łyżkę curry i zasmaż nie rumieniąc.

Krok 5

Podsmażone owoce podlej bulionem i śmietaną, dodaj wiórki kokosowe i gotuj przez 3 minuty.

Krok 6

Mięso włóż do sosu i mocno podgrzej. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk w curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej