Kurczak z groszkiem i ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z groszkiem i ananasem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 plastry

1 łyżka

4 sztuki

2 łyżki

0.5 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj dokładnie i rozbij nawilżonym w wodzie tłuczkiem. Oprósz je solą i pieprzem.

Krok 2

Smaż na patelni na rozgrzanym oleju. Następnie ułóż na papierowym ręczniku i odsącz z oleju.

Krok 3

Ananas pokrój w kostkę i połącz z groszkiem.

Krok 4

Wrzuć na patelnię, dodaj masło i curry. Całość duś, wlej śmietanę i wymieszaj.

Krok 5

Dodaj wcześniej usmażoną pierś z kurczaka i wszystkie składniki. Chwilę duś. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z groszkiem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z groszkiem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z groszkiem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z groszkiem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z groszkiem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z groszkiem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z groszkiem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z groszkiem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Zupa ziemniaczana
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej