
Składniki
3 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
4 plastry
1 łyżka
4 sztuki
2 łyżki
0.5 szklanki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj dokładnie i rozbij nawilżonym w wodzie tłuczkiem. Oprósz je solą i pieprzem.
Krok 2
Smaż na patelni na rozgrzanym oleju. Następnie ułóż na papierowym ręczniku i odsącz z oleju.
Krok 3
Ananas pokrój w kostkę i połącz z groszkiem.
Krok 4
Wrzuć na patelnię, dodaj masło i curry. Całość duś, wlej śmietanę i wymieszaj.
Krok 5
Dodaj wcześniej usmażoną pierś z kurczaka i wszystkie składniki. Chwilę duś. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej