Kurczak z groszkiem i ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z groszkiem i ananasem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 plastry

1 łyżka

4 sztuki

2 łyżki

0.5 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj dokładnie i rozbij nawilżonym w wodzie tłuczkiem. Oprósz je solą i pieprzem.

Krok 2

Smaż na patelni na rozgrzanym oleju. Następnie ułóż na papierowym ręczniku i odsącz z oleju.

Krok 3

Ananas pokrój w kostkę i połącz z groszkiem.

Krok 4

Wrzuć na patelnię, dodaj masło i curry. Całość duś, wlej śmietanę i wymieszaj.

Krok 5

Dodaj wcześniej usmażoną pierś z kurczaka i wszystkie składniki. Chwilę duś. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z groszkiem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z groszkiem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z groszkiem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z groszkiem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z groszkiem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z groszkiem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z groszkiem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z groszkiem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Zupa seczuańska
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej