Składniki
3 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
4 plastry
1 łyżka
4 sztuki
2 łyżki
0.5 szklanki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj dokładnie i rozbij nawilżonym w wodzie tłuczkiem. Oprósz je solą i pieprzem.
Krok 2
Smaż na patelni na rozgrzanym oleju. Następnie ułóż na papierowym ręczniku i odsącz z oleju.
Krok 3
Ananas pokrój w kostkę i połącz z groszkiem.
Krok 4
Wrzuć na patelnię, dodaj masło i curry. Całość duś, wlej śmietanę i wymieszaj.
Krok 5
Dodaj wcześniej usmażoną pierś z kurczaka i wszystkie składniki. Chwilę duś. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej