Kurczak z groszkiem i ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z groszkiem i ananasem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 plastry

1 łyżka

4 sztuki

2 łyżki

0.5 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj dokładnie i rozbij nawilżonym w wodzie tłuczkiem. Oprósz je solą i pieprzem.

Krok 2

Smaż na patelni na rozgrzanym oleju. Następnie ułóż na papierowym ręczniku i odsącz z oleju.

Krok 3

Ananas pokrój w kostkę i połącz z groszkiem.

Krok 4

Wrzuć na patelnię, dodaj masło i curry. Całość duś, wlej śmietanę i wymieszaj.

Krok 5

Dodaj wcześniej usmażoną pierś z kurczaka i wszystkie składniki. Chwilę duś. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z groszkiem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z groszkiem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z groszkiem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z groszkiem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z groszkiem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z groszkiem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z groszkiem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z groszkiem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa kurkowa na rauszu
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej