Kurczak z groszkiem i ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z groszkiem i ananasem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 plastry

1 łyżka

4 sztuki

2 łyżki

0.5 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj dokładnie i rozbij nawilżonym w wodzie tłuczkiem. Oprósz je solą i pieprzem.

Krok 2

Smaż na patelni na rozgrzanym oleju. Następnie ułóż na papierowym ręczniku i odsącz z oleju.

Krok 3

Ananas pokrój w kostkę i połącz z groszkiem.

Krok 4

Wrzuć na patelnię, dodaj masło i curry. Całość duś, wlej śmietanę i wymieszaj.

Krok 5

Dodaj wcześniej usmażoną pierś z kurczaka i wszystkie składniki. Chwilę duś. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z groszkiem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z groszkiem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z groszkiem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z groszkiem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z groszkiem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z groszkiem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z groszkiem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z groszkiem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka z zupki chińskiej
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej