Kurczak z groszkiem i ananasem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 plastry

1 łyżka

4 sztuki

2 łyżki

0.5 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj dokładnie i rozbij nawilżonym w wodzie tłuczkiem. Oprósz je solą i pieprzem.

Krok 2

Smaż na patelni na rozgrzanym oleju. Następnie ułóż na papierowym ręczniku i odsącz z oleju.

Krok 3

Ananas pokrój w kostkę i połącz z groszkiem.

Krok 4

Wrzuć na patelnię, dodaj masło i curry. Całość duś, wlej śmietanę i wymieszaj.

Krok 5

Dodaj wcześniej usmażoną pierś z kurczaka i wszystkie składniki. Chwilę duś. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z groszkiem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z groszkiem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z groszkiem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z groszkiem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z groszkiem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z groszkiem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z groszkiem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej