Gulasz jarski

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

14 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 kilograma

1 kilogram

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku z grubym dnem podgrzewamy oliwę (niezbyt mocno). Marchewkę obieramy, myjemy, kroimy w kostkę. Cukinię myjemy, kroimy w kostkę bez obierania. Kalafiora myjemy i dzielimy na różyczki. Fasolkę myjemy, kroimy w kawałki. Wszystkie warzywa podsmażamy na oliwie przez kilka minut. Zalewamy wodą, dodajemy przyprawy.

Krok 2

Pomidory parzymy wrzątkiem, obieramy ze skórek i kroimy w kostkę, dodajemy do garnka.

Krok 3

Gotujemy ok 15 min aż warzywa będą miękkie.

Krok 4

Podajemy z jajkiem na twardo i świeżym pieczywem lub grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz jarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz jarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz jarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz jarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz jarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz jarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz jarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz z brukselką
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej