Gulasz jarski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz jarski

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 kilograma

1 kilogram

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku z grubym dnem podgrzewamy oliwę (niezbyt mocno). Marchewkę obieramy, myjemy, kroimy w kostkę. Cukinię myjemy, kroimy w kostkę bez obierania. Kalafiora myjemy i dzielimy na różyczki. Fasolkę myjemy, kroimy w kawałki. Wszystkie warzywa podsmażamy na oliwie przez kilka minut. Zalewamy wodą, dodajemy przyprawy.

Krok 2

Pomidory parzymy wrzątkiem, obieramy ze skórek i kroimy w kostkę, dodajemy do garnka.

Krok 3

Gotujemy ok 15 min aż warzywa będą miękkie.

Krok 4

Podajemy z jajkiem na twardo i świeżym pieczywem lub grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz jarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz jarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz jarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz jarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz jarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz jarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz jarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz jarski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz po polsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej