
Składniki
1 sztuka
0.5 kilograma
1 kilogram
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku z grubym dnem podgrzewamy oliwę (niezbyt mocno). Marchewkę obieramy, myjemy, kroimy w kostkę. Cukinię myjemy, kroimy w kostkę bez obierania. Kalafiora myjemy i dzielimy na różyczki. Fasolkę myjemy, kroimy w kawałki. Wszystkie warzywa podsmażamy na oliwie przez kilka minut. Zalewamy wodą, dodajemy przyprawy.
Krok 2
Pomidory parzymy wrzątkiem, obieramy ze skórek i kroimy w kostkę, dodajemy do garnka.
Krok 3
Gotujemy ok 15 min aż warzywa będą miękkie.
Krok 4
Podajemy z jajkiem na twardo i świeżym pieczywem lub grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Gulasz węgierski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej