
Składniki
1 sztuka
0.5 kilograma
1 kilogram
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku z grubym dnem podgrzewamy oliwę (niezbyt mocno). Marchewkę obieramy, myjemy, kroimy w kostkę. Cukinię myjemy, kroimy w kostkę bez obierania. Kalafiora myjemy i dzielimy na różyczki. Fasolkę myjemy, kroimy w kawałki. Wszystkie warzywa podsmażamy na oliwie przez kilka minut. Zalewamy wodą, dodajemy przyprawy.
Krok 2
Pomidory parzymy wrzątkiem, obieramy ze skórek i kroimy w kostkę, dodajemy do garnka.
Krok 3
Gotujemy ok 15 min aż warzywa będą miękkie.
Krok 4
Podajemy z jajkiem na twardo i świeżym pieczywem lub grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej