Gulasz jarski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz jarski

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 kilograma

1 kilogram

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku z grubym dnem podgrzewamy oliwę (niezbyt mocno). Marchewkę obieramy, myjemy, kroimy w kostkę. Cukinię myjemy, kroimy w kostkę bez obierania. Kalafiora myjemy i dzielimy na różyczki. Fasolkę myjemy, kroimy w kawałki. Wszystkie warzywa podsmażamy na oliwie przez kilka minut. Zalewamy wodą, dodajemy przyprawy.

Krok 2

Pomidory parzymy wrzątkiem, obieramy ze skórek i kroimy w kostkę, dodajemy do garnka.

Krok 3

Gotujemy ok 15 min aż warzywa będą miękkie.

Krok 4

Podajemy z jajkiem na twardo i świeżym pieczywem lub grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz jarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz jarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz jarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz jarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz jarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz jarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz jarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz jarski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Wegetariański gulasz
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej