Sałatka z pomidorów i kopru włoskiego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pomidorów i kopru włoskiego

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

3 łyżki

500 gramów

1 sztuka

0.5 pęczka

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz wrzątkiem i obierz ze skórki, następnie pokrój na ćwiartki.

Krok 2

Koper włoski pokrój w cienkie paski wycinając głąba.

Krok 3

Z pomarańczy zetrzyj skórkę za pomocą tarki ze średnimi oczkami, następnie sparz kilka razy skórkę zmieniając wodę za każdym razem.

Krok 4

Wymieszaj Sos Knorr z wodą i olejem.

Krok 5

Pomidory wymieszaj z koprem włoskim i skórką pomarańczy, dopraw pieprzem. Sałatkę podawaj polaną sosem i udekorowaną posiekanym koprem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pomidorów i kopru włoskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pomidorów i kopru włoskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pomidorów i kopru włoskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pomidorów i kopru włoskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pomidorów i kopru włoskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pomidorów i kopru włoskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pomidorów i kopru włoskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pomidorów i kopru włoskiego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej