Sałatka z pomidorów i kopru włoskiego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pomidorów i kopru włoskiego

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

3 łyżki

500 gramów

1 sztuka

0.5 pęczka

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz wrzątkiem i obierz ze skórki, następnie pokrój na ćwiartki.

Krok 2

Koper włoski pokrój w cienkie paski wycinając głąba.

Krok 3

Z pomarańczy zetrzyj skórkę za pomocą tarki ze średnimi oczkami, następnie sparz kilka razy skórkę zmieniając wodę za każdym razem.

Krok 4

Wymieszaj Sos Knorr z wodą i olejem.

Krok 5

Pomidory wymieszaj z koprem włoskim i skórką pomarańczy, dopraw pieprzem. Sałatkę podawaj polaną sosem i udekorowaną posiekanym koprem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pomidorów i kopru włoskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pomidorów i kopru włoskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pomidorów i kopru włoskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pomidorów i kopru włoskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pomidorów i kopru włoskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pomidorów i kopru włoskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pomidorów i kopru włoskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pomidorów i kopru włoskiego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej