Sałatka z pomidorów i kopru włoskiego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pomidorów i kopru włoskiego

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

3 łyżki

500 gramów

1 sztuka

0.5 pęczka

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz wrzątkiem i obierz ze skórki, następnie pokrój na ćwiartki.

Krok 2

Koper włoski pokrój w cienkie paski wycinając głąba.

Krok 3

Z pomarańczy zetrzyj skórkę za pomocą tarki ze średnimi oczkami, następnie sparz kilka razy skórkę zmieniając wodę za każdym razem.

Krok 4

Wymieszaj Sos Knorr z wodą i olejem.

Krok 5

Pomidory wymieszaj z koprem włoskim i skórką pomarańczy, dopraw pieprzem. Sałatkę podawaj polaną sosem i udekorowaną posiekanym koprem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pomidorów i kopru włoskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pomidorów i kopru włoskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pomidorów i kopru włoskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pomidorów i kopru włoskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pomidorów i kopru włoskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pomidorów i kopru włoskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pomidorów i kopru włoskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pomidorów i kopru włoskiego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Kalafior smażony
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej