
Składniki
2 łyżki
3 łyżki
500 gramów
1 sztuka
0.5 pęczka
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz wrzątkiem i obierz ze skórki, następnie pokrój na ćwiartki.
Krok 2
Koper włoski pokrój w cienkie paski wycinając głąba.
Krok 3
Z pomarańczy zetrzyj skórkę za pomocą tarki ze średnimi oczkami, następnie sparz kilka razy skórkę zmieniając wodę za każdym razem.
Krok 4
Wymieszaj Sos Knorr z wodą i olejem.
Krok 5
Pomidory wymieszaj z koprem włoskim i skórką pomarańczy, dopraw pieprzem. Sałatkę podawaj polaną sosem i udekorowaną posiekanym koprem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej