Sałatka z pomidorów i kopru włoskiego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pomidorów i kopru włoskiego

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

0.5 pęczka

1 opakowanie

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz wrzątkiem i obierz ze skórki, następnie pokrój na ćwiartki.

Krok 2

Koper włoski pokrój w cienkie paski wycinając głąba.

Krok 3

Z pomarańczy zetrzyj skórkę za pomocą tarki ze średnimi oczkami, następnie sparz kilka razy skórkę zmieniając wodę za każdym razem.

Krok 4

Wymieszaj Sos Knorr z wodą i olejem.

Krok 5

Pomidory wymieszaj z koprem włoskim i skórką pomarańczy, dopraw pieprzem. Sałatkę podawaj polaną sosem i udekorowaną posiekanym koprem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pomidorów i kopru włoskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pomidorów i kopru włoskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pomidorów i kopru włoskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pomidorów i kopru włoskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pomidorów i kopru włoskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pomidorów i kopru włoskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pomidorów i kopru włoskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pomidorów i kopru włoskiego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej