
Składniki
250 gramów
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
1 szczypta
1 sztuka
3 łyżki
1 opakowanie
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz i posiekaj. Czosnek zmiażdż. Mięso mielone wymieszaj z cebulą, czosnkiem, Fixem Kotlety mielone Knorr, przyprawą do mięs Knorr, jajkiem, pieprzem i pietruszką w mini kostkach Knorr. Dodaj posiekaną roszponkę. Odstaw na 15 minut.
Krok 2
Z masy mięsnej formuj kotleciki i smaż na oleju z obu stron, aż mięso się zetnie.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej