Kotlety mielone z roszponką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone z roszponką

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżeczka

250 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i posiekaj. Czosnek zmiażdż. Mięso mielone wymieszaj z cebulą, czosnkiem, Fixem Kotlety mielone Knorr, przyprawą do mięs Knorr, jajkiem, pieprzem i pietruszką w mini kostkach Knorr. Dodaj posiekaną roszponkę. Odstaw na 15 minut.

Krok 2

Z masy mięsnej formuj kotleciki i smaż na oleju z obu stron, aż mięso się zetnie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z roszponką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z roszponką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z roszponką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z roszponką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z roszponką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z roszponką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z roszponką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone z roszponką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kotlety z jajek
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej