Galaretka mięsno - grzybowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Galaretka mięsno - grzybowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

30

heart
206 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

142 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

340 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

2 sztuki

20 dekagramów

3 łyżki

null szklanek

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj kurki, włóż do garnka, zalej wrzątkiem i gotuj przez 15 minut. Następnie odcedź na sitku i przelej zimną wodą. Zostaw do odsączenia.

Krok 2

Włóż żelatynę do miski i zalej ¼ szklanki zimnej wody. Odstaw na 10 minut, by napęczniała.

Krok 3

Rozpuść kostki Bulionu grzybowego Knorr w 1 litrze wrzącej wody. Dodaj do bulionu namoczoną żelatynę i mieszaj do jej rozpuszczenia.

Krok 4

Wlej do foremek lub filiżanek po 1 łyżce galarety i wstaw do lodówki na 15 minut, by zastygła.

Krok 5

Pokrój mięso i rozłóż je razem z grzybami do foremek z galaretą. Zalej wszystko resztą galarety i wstaw do lodówki, aby całkowicie zastygło. Dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Galaretka mięsno - grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Galaretka mięsno - grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Galaretka mięsno - grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Galaretka mięsno - grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Galaretka mięsno - grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Galaretka mięsno - grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Galaretka mięsno - grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Galaretka mięsno - grzybowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kociołek obfitości
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Galaretka mięsno - grzybowaGalaretka mięsno - grzybowa

Umyj kurki, włóż do garnka, zalej wrzątkiem i gotuj przez 15 minut. Następnie odcedź na sitku i przelej zimną wodą. Zostaw do odsączenia.