Galaretka mięsno - grzybowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Galaretka mięsno - grzybowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

30

heart
206 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

143 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

341 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

2 sztuki

20 dekagramów

3 łyżki

null szklanek

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj kurki, włóż do garnka, zalej wrzątkiem i gotuj przez 15 minut. Następnie odcedź na sitku i przelej zimną wodą. Zostaw do odsączenia.

Krok 2

Włóż żelatynę do miski i zalej ¼ szklanki zimnej wody. Odstaw na 10 minut, by napęczniała.

Krok 3

Rozpuść kostki Bulionu grzybowego Knorr w 1 litrze wrzącej wody. Dodaj do bulionu namoczoną żelatynę i mieszaj do jej rozpuszczenia.

Krok 4

Wlej do foremek lub filiżanek po 1 łyżce galarety i wstaw do lodówki na 15 minut, by zastygła.

Krok 5

Pokrój mięso i rozłóż je razem z grzybami do foremek z galaretą. Zalej wszystko resztą galarety i wstaw do lodówki, aby całkowicie zastygło. Dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Galaretka mięsno - grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Galaretka mięsno - grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Galaretka mięsno - grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Galaretka mięsno - grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Galaretka mięsno - grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Galaretka mięsno - grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Galaretka mięsno - grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Galaretka mięsno - grzybowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kolorowe babeczki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Galaretka mięsno - grzybowaGalaretka mięsno - grzybowa

Umyj kurki, włóż do garnka, zalej wrzątkiem i gotuj przez 15 minut. Następnie odcedź na sitku i przelej zimną wodą. Zostaw do odsączenia.