Galaretka mięsno - grzybowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Galaretka mięsno - grzybowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

29

205 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

138 osób wydrukowało

Pobierz pdf

337 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

2 sztuki

20 dekagramów

3 łyżki

null szklanek

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj kurki, włóż do garnka, zalej wrzątkiem i gotuj przez 15 minut. Następnie odcedź na sitku i przelej zimną wodą. Zostaw do odsączenia.

Krok 2

Włóż żelatynę do miski i zalej ¼ szklanki zimnej wody. Odstaw na 10 minut, by napęczniała.

Krok 3

Rozpuść kostki Bulionu grzybowego Knorr w 1 litrze wrzącej wody. Dodaj do bulionu namoczoną żelatynę i mieszaj do jej rozpuszczenia.

Krok 4

Wlej do foremek lub filiżanek po 1 łyżce galarety i wstaw do lodówki na 15 minut, by zastygła.

Krok 5

Pokrój mięso i rozłóż je razem z grzybami do foremek z galaretą. Zalej wszystko resztą galarety i wstaw do lodówki, aby całkowicie zastygło. Dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Galaretka mięsno - grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Galaretka mięsno - grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Galaretka mięsno - grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Galaretka mięsno - grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Galaretka mięsno - grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Galaretka mięsno - grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Galaretka mięsno - grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Galaretka mięsno - grzybowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kapuśniaczki drożdżowe
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Galaretka mięsno - grzybowaGalaretka mięsno - grzybowa

Umyj kurki, włóż do garnka, zalej wrzątkiem i gotuj przez 15 minut. Następnie odcedź na sitku i przelej zimną wodą. Zostaw do odsączenia.