Bób z kurkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bób z kurkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

219 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

79 osób wydrukowało

Pobierz pdf

118 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 sztuki

400 gramów

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść kurki i podsmaż je na oleju.

Bób z kurkami - Krok 1

Krok 2

Następnie wyłuskaj bób. Dodaj go do kurek i duś przez 5 minut.

Bób z kurkami - Krok 2

Krok 3

Dodaj rozkruszone kostki przyprawy w mini kostkach Knorr i rozprowadź w śmietanie. Potrawę duś jeszcze 5 minut. Udekoruj pomidorkami koktajlowymi.

Bób z kurkami - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bób z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bób z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bób z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bób z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bób z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bób z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bób z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bób z kurkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Charczo
czas przygotowania
110 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bób z kurkamiBób z kurkami

Oczyść kurki i podsmaż je na oleju.