
Składniki
200 gramów
2 sztuki
400 gramów
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść kurki i podsmaż je na oleju.

Krok 2
Następnie wyłuskaj bób. Dodaj go do kurek i duś przez 5 minut.

Krok 3
Dodaj rozkruszone kostki przyprawy w mini kostkach Knorr i rozprowadź w śmietanie. Potrawę duś jeszcze 5 minut. Udekoruj pomidorkami koktajlowymi.


Dobra rada:
Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej