Bób z kurkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bób z kurkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
219 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

84 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

124 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 sztuki

400 gramów

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść kurki i podsmaż je na oleju.

Bób z kurkami - Krok 1

Krok 2

Następnie wyłuskaj bób. Dodaj go do kurek i duś przez 5 minut.

Bób z kurkami - Krok 2

Krok 3

Dodaj rozkruszone kostki przyprawy w mini kostkach Knorr i rozprowadź w śmietanie. Potrawę duś jeszcze 5 minut. Udekoruj pomidorkami koktajlowymi.

Bób z kurkami - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bób z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bób z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bób z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bób z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bób z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bób z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bób z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bób z kurkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bób z kurkamiBób z kurkami

Oczyść kurki i podsmaż je na oleju.