Zapiekanka jajeczna z kukurydzą i makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka jajeczna z kukurydzą i makaronem

Autor: miki102 miki102

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

3 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

2 szklanki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Odsączyć kukurydzę i groszek, rozpuścić masło.

Krok 2

Do jajek dodać pieprz, sól, mleko i cukier. po zmieszaniu dodać kukurydzę i groszek, i delikatnie wymieszać. Do naczynia żaroodpornego włożyć połowę makaronu i zalać połową uzyskanej masy. Dodać drugą część makaronu i dodać resztę masy.

Krok 3

Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec przez ok. 45 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka jajeczna z kukurydzą i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka jajeczna z kukurydzą i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka jajeczna z kukurydzą i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka jajeczna z kukurydzą i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka jajeczna z kukurydzą i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka jajeczna z kukurydzą i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka jajeczna z kukurydzą i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka jajeczna z kukurydzą i makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej