Zapiekanka jajeczna z kukurydzą i makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka jajeczna z kukurydzą i makaronem

Autor: miki102 miki102

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

2 szklanki

3 sztuki

1 opakowanie

2 łyżeczki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Odsączyć kukurydzę i groszek, rozpuścić masło.

Krok 2

Do jajek dodać pieprz, sól, mleko i cukier. po zmieszaniu dodać kukurydzę i groszek, i delikatnie wymieszać. Do naczynia żaroodpornego włożyć połowę makaronu i zalać połową uzyskanej masy. Dodać drugą część makaronu i dodać resztę masy.

Krok 3

Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec przez ok. 45 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka jajeczna z kukurydzą i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka jajeczna z kukurydzą i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka jajeczna z kukurydzą i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka jajeczna z kukurydzą i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka jajeczna z kukurydzą i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka jajeczna z kukurydzą i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka jajeczna z kukurydzą i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka jajeczna z kukurydzą i makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
14 osób ogląda przepis:
Sałatka szparagowa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej