Pasta z białego sera i papryki - przepis z kminkiem | Przepisy.pl pixel

Pasta z kminkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

0.5 łyżeczki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek zmiażdż i rozetrzyj z solą.

Krok 2

Dodaj ser biały, śmietanę, mielony kminek, paprykę, cukier i pieprz.

Krok 3

Utrzyj na gładką masę.

Krok 4

Dodaj nasiona kminku i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z kminkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z kminkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z kminkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z kminkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z kminkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z kminkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z kminkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z kminkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej