
Składniki
1 łyżeczka
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
2 sztuki
0.5 łyżeczki
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek zmiażdż i rozetrzyj z solą.
Krok 2
Dodaj ser biały, śmietanę, mielony kminek, paprykę, cukier i pieprz.
Krok 3
Utrzyj na gładką masę.
Krok 4
Dodaj nasiona kminku i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej