Pasta z ementalera z rozmarynem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z ementalera z rozmarynem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżeczka

20 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

10 sztuk

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 sztuki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek zmiażdż i rozetrzyj z solą.

Krok 2

Masło utrzyj z czosnkiem i rozmarynem. Zmiksuj z ementalerem.

Krok 3

Kukurydzę i oliwki drobno posiekaj, po czym dokładnie wymieszaj z masą.

Krok 4

Dodaj zieleninę oraz pieprz.

Krok 5

Wstaw na 1-2 godziny do lodówki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z ementalera z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z ementalera z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z ementalera z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z ementalera z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z ementalera z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z ementalera z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z ementalera z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z ementalera z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Tarta cytrynowa z bezą
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

trudne

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej