
Składniki
1 szczypta
1 łyżeczka
20 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
10 sztuk
1 łyżeczka
1 łyżeczka
4 sztuki
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek zmiażdż i rozetrzyj z solą.
Krok 2
Masło utrzyj z czosnkiem i rozmarynem. Zmiksuj z ementalerem.
Krok 3
Kukurydzę i oliwki drobno posiekaj, po czym dokładnie wymieszaj z masą.
Krok 4
Dodaj zieleninę oraz pieprz.
Krok 5
Wstaw na 1-2 godziny do lodówki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

























