
Składniki
1 szczypta
1 łyżeczka
20 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
10 sztuk
1 łyżeczka
1 łyżeczka
4 sztuki
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek zmiażdż i rozetrzyj z solą.
Krok 2
Masło utrzyj z czosnkiem i rozmarynem. Zmiksuj z ementalerem.
Krok 3
Kukurydzę i oliwki drobno posiekaj, po czym dokładnie wymieszaj z masą.
Krok 4
Dodaj zieleninę oraz pieprz.
Krok 5
Wstaw na 1-2 godziny do lodówki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej