Pasta z ementalera z rozmarynem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z ementalera z rozmarynem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżeczka

20 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

10 sztuk

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 sztuki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek zmiażdż i rozetrzyj z solą.

Krok 2

Masło utrzyj z czosnkiem i rozmarynem. Zmiksuj z ementalerem.

Krok 3

Kukurydzę i oliwki drobno posiekaj, po czym dokładnie wymieszaj z masą.

Krok 4

Dodaj zieleninę oraz pieprz.

Krok 5

Wstaw na 1-2 godziny do lodówki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z ementalera z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z ementalera z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z ementalera z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z ementalera z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z ementalera z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z ementalera z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z ementalera z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z ementalera z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej