Składniki
1 szczypta
1 łyżeczka
20 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
10 sztuk
1 łyżeczka
1 łyżeczka
4 sztuki
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek zmiażdż i rozetrzyj z solą.
Krok 2
Masło utrzyj z czosnkiem i rozmarynem. Zmiksuj z ementalerem.
Krok 3
Kukurydzę i oliwki drobno posiekaj, po czym dokładnie wymieszaj z masą.
Krok 4
Dodaj zieleninę oraz pieprz.
Krok 5
Wstaw na 1-2 godziny do lodówki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
trudne
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej