Pasta z ementalera z rozmarynem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z ementalera z rozmarynem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżeczka

20 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

10 sztuk

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 sztuki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek zmiażdż i rozetrzyj z solą.

Krok 2

Masło utrzyj z czosnkiem i rozmarynem. Zmiksuj z ementalerem.

Krok 3

Kukurydzę i oliwki drobno posiekaj, po czym dokładnie wymieszaj z masą.

Krok 4

Dodaj zieleninę oraz pieprz.

Krok 5

Wstaw na 1-2 godziny do lodówki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z ementalera z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z ementalera z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z ementalera z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z ementalera z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z ementalera z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z ementalera z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z ementalera z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej