
Składniki
1 szczypta
1 łyżeczka
20 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
10 sztuk
1 łyżeczka
1 łyżeczka
4 sztuki
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek zmiażdż i rozetrzyj z solą.
Krok 2
Masło utrzyj z czosnkiem i rozmarynem. Zmiksuj z ementalerem.
Krok 3
Kukurydzę i oliwki drobno posiekaj, po czym dokładnie wymieszaj z masą.
Krok 4
Dodaj zieleninę oraz pieprz.
Krok 5
Wstaw na 1-2 godziny do lodówki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej