Pasta z ementalera z rozmarynem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z ementalera z rozmarynem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżeczka

20 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

10 sztuk

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 sztuki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek zmiażdż i rozetrzyj z solą.

Krok 2

Masło utrzyj z czosnkiem i rozmarynem. Zmiksuj z ementalerem.

Krok 3

Kukurydzę i oliwki drobno posiekaj, po czym dokładnie wymieszaj z masą.

Krok 4

Dodaj zieleninę oraz pieprz.

Krok 5

Wstaw na 1-2 godziny do lodówki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z ementalera z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z ementalera z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z ementalera z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z ementalera z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z ementalera z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z ementalera z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z ementalera z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z ementalera z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej