Biały blok czekoladowy z orzechami

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

11

76 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

150 osób wydrukowało

Pobierz pdf

182 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

125 gramów

2 łyżeczki

300 gramów

150 mililitrów

0.5 sztuki

150 gramów

100 gramów

100 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondelku rozpuść Kasię, dodaj wodę i cukier. Mieszaj, aż cukier się rozpuści.

Krok 2

Na koniec dodaj cukier waniliowy.

Krok 3

Orzechy przebierz i wymieszaj z rodzynkami.

Krok 4

Mleko w proszku przesiej przez sito, aby zlikwidować wszystkie grudki.

Krok 5

Do mleka wlej zawartość rondelka i sok z cytryny.

Krok 6

Wszystko wymieszaj dokładnie mikserem.

Krok 7

Do mlecznej masy dodaj orzechy, czekoladę i płatki kukurydziane.

Krok 8

Dokładnie wymieszaj łyżką.

Krok 9

Foremkę keksową o wymiarach 12x21cm wyłóż papierem do pieczenia.

Krok 10

Do formy przełóż masę i dokładnie ugnieć dłonią.

Krok 11

Blok odstaw na 12 godzin do lodówki. Krój mocno schłodzony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biały blok czekoladowy z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biały blok czekoladowy z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biały blok czekoladowy z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biały blok czekoladowy z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biały blok czekoladowy z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biały blok czekoladowy z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biały blok czekoladowy z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ptysiowe choineczki
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

średnie

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej