Babeczki z malinami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babeczki z malinami

Autor: Amela

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

100 gramów

2 łyżeczki

2 sztuki

150 mililitrów

100 mililitrów

2 łyżeczki

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W jednej misce wymieszać składniki suche: mąkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia.

Krok 2

W drugiej misce wymieszać składniki płynne trzepaczką: gazowaną wodę mineralną, olej i jajka.

Krok 3

Następnie wymieszać składniki z obu misek. Nie mieszać długo, tylko do momentu połączenia się składników. Drobna uwaga: przy mieszaniu wsypywać powoli wymieszane składniki suche do płynnych cały czas mieszając. Składniki wtedy lepiej się połączą.

Krok 4

Formę do babeczek wyłożyć papilotkami, a do nich stopniowo wlewać ciasto.

Krok 5

Babeczki piec w nagrzanym piekarniku ok. 30 minut do suchego patyczka, w temperaturze 180 stopni Celsjusza (jeśli po tym czasie jeszcze nie będą gotowe, to góra 40 minut). Studzić parę minut przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Następnie wyciągnąć na kratkę i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babeczki z malinami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej