Jagodowe muffinki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jagodowe muffinki

Autor: Urszula Katan

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 łyżeczka

4 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

1 szklanka

0.5 szklanki

1 szklanka

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy oba cukry, mieszamy. W drugiej misce łączymy składniki mokre – mleko, olej oraz jajko. Mieszamy rózgą kuchenną do połączenia. Składniki mokre wlewamy do miski ze składnikami sypkimi. Delikatnie mieszamy. Dodajemy jagody, mieszamy. Przygotowanym ciastem napełniamy formę na muffiny, wyłożoną papilotkami. Ciasta nakładamy do 2/3 wysokości. Posypujemy kruszonką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 25-35 minut (do zrumienienia).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jagodowe muffinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jagodowe muffinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jagodowe muffinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jagodowe muffinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jagodowe muffinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jagodowe muffinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jagodowe muffinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jagodowe muffinki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej