
Składniki
2 szklanki
1 łyżeczka
4 łyżki
1 opakowanie
1 sztuka
1 szklanka
0.5 szklanki
1 szklanka
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy oba cukry, mieszamy. W drugiej misce łączymy składniki mokre – mleko, olej oraz jajko. Mieszamy rózgą kuchenną do połączenia. Składniki mokre wlewamy do miski ze składnikami sypkimi. Delikatnie mieszamy. Dodajemy jagody, mieszamy. Przygotowanym ciastem napełniamy formę na muffiny, wyłożoną papilotkami. Ciasta nakładamy do 2/3 wysokości. Posypujemy kruszonką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 25-35 minut (do zrumienienia).
Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej