
Składniki
2 szklanki
1 łyżeczka
4 łyżki
1 opakowanie
1 sztuka
1 szklanka
0.5 szklanki
1 szklanka
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy oba cukry, mieszamy. W drugiej misce łączymy składniki mokre – mleko, olej oraz jajko. Mieszamy rózgą kuchenną do połączenia. Składniki mokre wlewamy do miski ze składnikami sypkimi. Delikatnie mieszamy. Dodajemy jagody, mieszamy. Przygotowanym ciastem napełniamy formę na muffiny, wyłożoną papilotkami. Ciasta nakładamy do 2/3 wysokości. Posypujemy kruszonką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 25-35 minut (do zrumienienia).
Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej


























