
Składniki
2 szklanki
1 łyżeczka
4 łyżki
1 opakowanie
1 sztuka
1 szklanka
0.5 szklanki
1 szklanka
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy oba cukry, mieszamy. W drugiej misce łączymy składniki mokre – mleko, olej oraz jajko. Mieszamy rózgą kuchenną do połączenia. Składniki mokre wlewamy do miski ze składnikami sypkimi. Delikatnie mieszamy. Dodajemy jagody, mieszamy. Przygotowanym ciastem napełniamy formę na muffiny, wyłożoną papilotkami. Ciasta nakładamy do 2/3 wysokości. Posypujemy kruszonką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 25-35 minut (do zrumienienia).
Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej