Jagodowe muffinki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jagodowe muffinki

Autor: Urszula Katan

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 łyżeczka

4 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

1 szklanka

0.5 szklanki

1 szklanka

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy oba cukry, mieszamy. W drugiej misce łączymy składniki mokre – mleko, olej oraz jajko. Mieszamy rózgą kuchenną do połączenia. Składniki mokre wlewamy do miski ze składnikami sypkimi. Delikatnie mieszamy. Dodajemy jagody, mieszamy. Przygotowanym ciastem napełniamy formę na muffiny, wyłożoną papilotkami. Ciasta nakładamy do 2/3 wysokości. Posypujemy kruszonką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 25-35 minut (do zrumienienia).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jagodowe muffinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jagodowe muffinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jagodowe muffinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jagodowe muffinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jagodowe muffinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jagodowe muffinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jagodowe muffinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jagodowe muffinki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej