
Składniki
masa serowa:
450 gramów
180 gramów
2 sztuki
1 opakowanie
1 opakowanie
masa czekoladowa:
2 opakowania
1 sztuka
190 gramów
3 sztuki
160 gramów
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser twarogowy, cukier, budyń (proszek), jajka oraz cukier waniliowy przełóż do miski i krótko zmiksuj jedynie do momentu połączenia składników.

Krok 2
W kąpieli wodnej rozpuść masło oraz czekoladę. Dodaj przyprawę płatki chilli Knorr i wymieszaj.

Krok 3
Jajka zmiksuj z cukrem na jasną puszystą masę.

Krok 4
Następnie wlej do niej powoli rozpuszczoną czekoladę z masłem, wsyp mąkę i delikatnie wymieszaj do połączenia składników.

Krok 5
Tak uzyskane dwie masy wylewaj na przemian na foremkę wyłożoną pergaminem. Piecz 45 min w temperaturze 180 st. C. Wystudź w lekko uchylonym piekarniku.


Dobra rada:
Na wierzch ciasta możesz dodać świeże owoce np. truskawki lub maliny.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa płatki chili z wędzoną papryką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Serniko-brownie
Miłośników serników nie brakuje. Tak samo, jak fanów czekolady. Dziś zapraszamy do kuchni wszystkich łasuchów, którym marzy się połączenie ulubionych składników w jednym deserze. Smakowite zestawy staną się twoją specjalnością – wszystko za sprawą serniko-brownie.
Dla kogo?
Nie boisz się kulinarnych eksperymentów? Doskonale się składa! W serniko-brownie smak klasycznych produktów deserowych zostanie przełamany aromatycznymi przyprawami. Przekonasz się, że płatki chili i wędzona papryka to składniki, które warto mieć pod ręką nie tylko podczas przyrządzania wytrawnych dań.
Na jaką okazję?
Ciasto świetnie wygląda, a jeszcze lepiej smakuje. Nie miej więc wątpliwości, że serniko-brownie nadaje się do podania nawet podczas największych domowych uroczystości – zaproponuj je gościom w trakcie bożonarodzeniowego albo wielkanocnego spotkania przy stole.
Czy wiesz, że?
Ser twarogowy możesz zmielić samodzielnie. Pamiętaj, że najlepsze efekty uzyskasz, jeśli czynność tę powtórzysz trzykrotnie.
Dla urozmaicenia:
Gdy mowa o owocowych dodatkach, w przepisie na serniko-brownie możesz pozwolić sobie na pewną dozę improwizacji. Do deseru doskonale pasują brzoskwinie, jeżyny, wiśnie, a także konfitury, np. porzeczkowa.