Sernikobrownie – przepis ze spodem: z budyniem | Przepisy.pl pixel

Serniko-brownie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

316 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

92 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

307 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

masa serowa:

450 gramów

180 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

masa czekoladowa:

2 opakowania

1 sztuka

190 gramów

3 sztuki

160 gramów

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser twarogowy, cukier, budyń (proszek), jajka oraz cukier waniliowy przełóż do miski i krótko zmiksuj jedynie do momentu połączenia składników.

Serniko-brownie - Krok 1

Krok 2

W kąpieli wodnej rozpuść masło oraz czekoladę. Dodaj przyprawę płatki chilli Knorr i wymieszaj.

Serniko-brownie - Krok 2

Krok 3

Jajka zmiksuj z cukrem na jasną puszystą masę.

Serniko-brownie - Krok 3

Krok 4

Następnie wlej do niej powoli rozpuszczoną czekoladę z masłem, wsyp mąkę i delikatnie wymieszaj do połączenia składników.

Serniko-brownie - Krok 4

Krok 5

Tak uzyskane dwie masy wylewaj na przemian na foremkę wyłożoną pergaminem. Piecz 45 min w temperaturze 180 st. C. Wystudź w lekko uchylonym piekarniku.

Serniko-brownie - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Na wierzch ciasta możesz dodać świeże owoce np. truskawki lub maliny.

2

Opinie o przepisie

  • słodkakinia

    słodkakinia , 03.12.2022

    czy ten budyń mam dodać w proszku czy już zrobiony?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serniko-brownie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serniko-brownie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serniko-brownie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serniko-brownie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serniko-brownie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serniko-brownie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serniko-brownie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serniko-brownie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Lukier cytrynowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Serniko-brownieSerniko-brownie

Miłośników serników nie brakuje. Tak samo, jak fanów czekolady. Dziś zapraszamy do kuchni wszystkich łasuchów, którym marzy się połączenie ulubionych składników w jednym deserze. Smakowite zestawy staną się twoją specjalnością – wszystko za sprawą serniko-brownie.

Dla kogo?

Nie boisz się kulinarnych eksperymentów? Doskonale się składa! W serniko-brownie smak klasycznych produktów deserowych zostanie przełamany aromatycznymi przyprawami. Przekonasz się, że płatki chili i wędzona papryka to składniki, które warto mieć pod ręką nie tylko podczas przyrządzania wytrawnych dań.

Na jaką okazję?

Ciasto świetnie wygląda, a jeszcze lepiej smakuje. Nie miej więc wątpliwości, że serniko-brownie nadaje się do podania nawet podczas największych domowych uroczystości – zaproponuj je gościom w trakcie bożonarodzeniowego albo wielkanocnego spotkania przy stole.

Czy wiesz, że?

Ser twarogowy możesz zmielić samodzielnie. Pamiętaj, że najlepsze efekty uzyskasz, jeśli czynność tę powtórzysz trzykrotnie.

Dla urozmaicenia:

Gdy mowa o owocowych dodatkach, w przepisie na serniko-brownie możesz pozwolić sobie na pewną dozę improwizacji. Do deseru doskonale pasują brzoskwinie, jeżyny, wiśnie, a także konfitury, np. porzeczkowa.