Serniko-brownie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Serniko-brownie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

masa serowa:

450 gramów

180 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

masa czekoladowa:

2 opakowania

1 sztuka

190 gramów

3 sztuki

160 gramów

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser twarogowy, cukier, budyń, jajka oraz cukier waniliowy przełóż do miski i krótko zmiksuj jedynie do momentu połączenia składników.

Serniko-brownie - Krok 1

Krok 2

W kąpieli wodnej rozpuść masło oraz czekoladę. Dodaj przyprawę płatki chilli Knorr i wymieszaj.

Serniko-brownie - Krok 2

Krok 3

Jajka zmiksuj z cukrem na jasną puszystą masę.

Serniko-brownie - Krok 3

Krok 4

Następnie wlej do niej powoli rozpuszczoną czekoladę z masłem, wsyp mąkę i delikatnie wymieszaj do połączenia składników.

Serniko-brownie - Krok 4

Krok 5

Tak uzyskane dwie masy wylewaj na przemian na foremkę wyłożoną pergaminem. Piecz 45 min w temperaturze 180 st. C. Wystudź w lekko uchylonym piekarniku.

Serniko-brownie - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Na wierzch ciasta możesz dodać świeże owoce np. truskawki lub maliny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serniko-brownie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serniko-brownie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serniko-brownie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serniko-brownie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serniko-brownie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serniko-brownie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serniko-brownie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serniko-brownie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Magiczne ciasto
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Serniko-brownieSerniko-brownie

Miłośników serników nie brakuje. Tak samo, jak fanów czekolady. Dziś zapraszamy do kuchni wszystkich łasuchów, którym marzy się połączenie ulubionych składników w jednym deserze. Smakowite zestawy staną się twoją specjalnością – wszystko za sprawą serniko-brownie.

Dla kogo?

Nie boisz się kulinarnych eksperymentów? Doskonale się składa! W serniko-brownie smak klasycznych produktów deserowych zostanie przełamany aromatycznymi przyprawami. Przekonasz się, że płatki chili i wędzona papryka to składniki, które warto mieć pod ręką nie tylko podczas przyrządzania wytrawnych dań.

Na jaką okazję?

Ciasto świetnie wygląda, a jeszcze lepiej smakuje. Nie miej więc wątpliwości, że serniko-brownie nadaje się do podania nawet podczas największych domowych uroczystości – zaproponuj je gościom w trakcie bożonarodzeniowego albo wielkanocnego spotkania przy stole.

Czy wiesz, że?

Ser twarogowy możesz zmielić samodzielnie. Pamiętaj, że najlepsze efekty uzyskasz, jeśli czynność tę powtórzysz trzykrotnie.

Dla urozmaicenia:

Gdy mowa o owocowych dodatkach, w przepisie na serniko-brownie możesz pozwolić sobie na pewną dozę improwizacji. Do deseru doskonale pasują brzoskwinie, jeżyny, wiśnie, a także konfitury, np. porzeczkowa.