Pasta marchewkowa z białą rzodkwią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta marchewkowa z białą rzodkwią

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżki

1 szklanka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upraż ziarna słonecznika na patelni.

Krok 2

Dodaj marchew, rzodkiew, sok z cytryny, oliwę i sól.

Krok 3

Wszystko zmiksuj i podawaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Brak pomysłu na surówkę? Starta biała rzodkiew może śmiało wystąpić w tej roli. Jej przygotowanie nie wymaga wiele czasu i wysiłku, wystarczy dokładnie ją umyć.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta marchewkowa z białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta marchewkowa z białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta marchewkowa z białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta marchewkowa z białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta marchewkowa z białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta marchewkowa z białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta marchewkowa z białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta marchewkowa z białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa z cukinii z twarogiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej