Pasta marchewkowa z białą rzodkwią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta marchewkowa z białą rzodkwią

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżki

1 szklanka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upraż ziarna słonecznika na patelni.

Krok 2

Dodaj marchew, rzodkiew, sok z cytryny, oliwę i sól.

Krok 3

Wszystko zmiksuj i podawaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Brak pomysłu na surówkę? Starta biała rzodkiew może śmiało wystąpić w tej roli. Jej przygotowanie nie wymaga wiele czasu i wysiłku, wystarczy dokładnie ją umyć.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta marchewkowa z białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta marchewkowa z białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta marchewkowa z białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta marchewkowa z białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta marchewkowa z białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta marchewkowa z białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta marchewkowa z białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta marchewkowa z białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej