Pasta marchewkowa z białą rzodkwią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta marchewkowa z białą rzodkwią

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżki

1 szklanka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upraż ziarna słonecznika na patelni.

Krok 2

Dodaj marchew, rzodkiew, sok z cytryny, oliwę i sól.

Krok 3

Wszystko zmiksuj i podawaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Brak pomysłu na surówkę? Starta biała rzodkiew może śmiało wystąpić w tej roli. Jej przygotowanie nie wymaga wiele czasu i wysiłku, wystarczy dokładnie ją umyć.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta marchewkowa z białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta marchewkowa z białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta marchewkowa z białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta marchewkowa z białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta marchewkowa z białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta marchewkowa z białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta marchewkowa z białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta marchewkowa z białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Omlet ze szpinakiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej