Pasta marchewkowa z białą rzodkwią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta marchewkowa z białą rzodkwią

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżki

1 szklanka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upraż ziarna słonecznika na patelni.

Krok 2

Dodaj marchew, rzodkiew, sok z cytryny, oliwę i sól.

Krok 3

Wszystko zmiksuj i podawaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Brak pomysłu na surówkę? Starta biała rzodkiew może śmiało wystąpić w tej roli. Jej przygotowanie nie wymaga wiele czasu i wysiłku, wystarczy dokładnie ją umyć.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta marchewkowa z białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta marchewkowa z białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta marchewkowa z białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta marchewkowa z białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta marchewkowa z białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta marchewkowa z białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta marchewkowa z białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta marchewkowa z białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Paella z kurczakiem - VIDEO
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej