Pasta rosyjska zielona przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta rosyjska zielona

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

1 łyżka

1 łyżeczka

150 gramów

60 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno posiekaj, a następnie przysmaż na maśle*.

Krok 2

Szpinak wrzuć na 3-4 minuty do lekko osolonego wrzątku, po czym odcedź.

Krok 3

Zmiksuj wszystkie składniki.

Krok 4

Włóż do lodówki na 30 minut i podawaj. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta rosyjska zielona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta rosyjska zielona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta rosyjska zielona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta rosyjska zielona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta rosyjska zielona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta rosyjska zielona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta rosyjska zielona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta rosyjska zielona - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Bananowiec
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej