
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
100 gramów
1 łyżka
1 łyżeczka
150 gramów
60 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę drobno posiekaj, a następnie przysmaż na maśle*.
Krok 2
Szpinak wrzuć na 3-4 minuty do lekko osolonego wrzątku, po czym odcedź.
Krok 3
Zmiksuj wszystkie składniki.
Krok 4
Włóż do lodówki na 30 minut i podawaj. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej