Pasta rosyjska zielona przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta rosyjska zielona

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

1 łyżka

1 łyżeczka

150 gramów

60 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno posiekaj, a następnie przysmaż na maśle*.

Krok 2

Szpinak wrzuć na 3-4 minuty do lekko osolonego wrzątku, po czym odcedź.

Krok 3

Zmiksuj wszystkie składniki.

Krok 4

Włóż do lodówki na 30 minut i podawaj. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta rosyjska zielona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta rosyjska zielona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta rosyjska zielona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta rosyjska zielona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta rosyjska zielona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta rosyjska zielona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta rosyjska zielona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta rosyjska zielona - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej