Pasta rosyjska zielona przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pasta rosyjska zielona

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

1 łyżka

1 łyżeczka

150 gramów

60 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno posiekaj, a następnie przysmaż na maśle*.

Krok 2

Szpinak wrzuć na 3-4 minuty do lekko osolonego wrzątku, po czym odcedź.

Krok 3

Zmiksuj wszystkie składniki.

Krok 4

Włóż do lodówki na 30 minut i podawaj. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta rosyjska zielona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta rosyjska zielona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta rosyjska zielona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta rosyjska zielona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta rosyjska zielona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta rosyjska zielona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta rosyjska zielona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej