Pasta rosyjska zielona przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta rosyjska zielona

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

1 łyżka

1 łyżeczka

150 gramów

60 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno posiekaj, a następnie przysmaż na maśle*.

Krok 2

Szpinak wrzuć na 3-4 minuty do lekko osolonego wrzątku, po czym odcedź.

Krok 3

Zmiksuj wszystkie składniki.

Krok 4

Włóż do lodówki na 30 minut i podawaj. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta rosyjska zielona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta rosyjska zielona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta rosyjska zielona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta rosyjska zielona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta rosyjska zielona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta rosyjska zielona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta rosyjska zielona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta rosyjska zielona - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Warzywne ragout
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej