Pasta z duszonych bakłażanów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z duszonych bakłażanów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 sztuki

3 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażany możesz obrać ze skóry, ale nie musisz. Pokrój je na plasterki i duś we wrzątku około 20 minut. Odcedź.

Krok 2

Czosnek przeciśnij przez praskę, dodaj pastę sezamową, olej, posiekaną natkę i sól. Wszystko wymieszaj i dodaj do bakłażanów. Ponownie wymieszaj, by powstała pasta.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z duszonych bakłażanów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z duszonych bakłażanów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z duszonych bakłażanów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z duszonych bakłażanów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z duszonych bakłażanów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z duszonych bakłażanów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z duszonych bakłażanów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z duszonych bakłażanów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej