Pasta z duszonych bakłażanów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z duszonych bakłażanów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 sztuki

3 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażany możesz obrać ze skóry, ale nie musisz. Pokrój je na plasterki i duś we wrzątku około 20 minut. Odcedź.

Krok 2

Czosnek przeciśnij przez praskę, dodaj pastę sezamową, olej, posiekaną natkę i sól. Wszystko wymieszaj i dodaj do bakłażanów. Ponownie wymieszaj, by powstała pasta.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z duszonych bakłażanów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z duszonych bakłażanów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z duszonych bakłażanów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z duszonych bakłażanów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z duszonych bakłażanów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z duszonych bakłażanów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z duszonych bakłażanów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z duszonych bakłażanów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kurczak w papadum
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej