Pasta z duszonych bakłażanów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z duszonych bakłażanów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 sztuki

3 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażany możesz obrać ze skóry, ale nie musisz. Pokrój je na plasterki i duś we wrzątku około 20 minut. Odcedź.

Krok 2

Czosnek przeciśnij przez praskę, dodaj pastę sezamową, olej, posiekaną natkę i sól. Wszystko wymieszaj i dodaj do bakłażanów. Ponownie wymieszaj, by powstała pasta.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z duszonych bakłażanów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z duszonych bakłażanów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z duszonych bakłażanów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z duszonych bakłażanów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z duszonych bakłażanów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z duszonych bakłażanów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z duszonych bakłażanów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z duszonych bakłażanów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pikantna zupa pomidorowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej