
Składniki
1 szczypta
2 sztuki
3 łyżki
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażany możesz obrać ze skóry, ale nie musisz. Pokrój je na plasterki i duś we wrzątku około 20 minut. Odcedź.
Krok 2
Czosnek przeciśnij przez praskę, dodaj pastę sezamową, olej, posiekaną natkę i sól. Wszystko wymieszaj i dodaj do bakłażanów. Ponownie wymieszaj, by powstała pasta.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej