
Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
50 gramów
1 łyżka
1 sztuka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa umyj i pokrój w cienkie paski.

Krok 2
Arkusze papieru ryżowego namocz chwilę w zimnej wodzie, aby stały się elastyczne. Następnie na namoczony papier ułóż pokrojone warzywa.

Krok 3
Posyp przyprawą orientalną Knorr i zwiń w formę krokieta. Roladki przekrój na pól i ułóż na talerzu wyłożonym posiekaną sałatą.


Dobra rada:
Roladki możesz podać z sosem sojowym lub sosem sweet chili.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa Orientalna Grubo Mielona Do Drobiu i Owoców Morza Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sajgonki warzywne
Przepis na sajgonki warzywne można potraktować jako pyszną inspirację, ponieważ podczas ich przygotowania nie trzeba sztywno trzymać się receptury. Poradzą sobie z nimi nawet początkujący szefowie kuchni, a do warzywnego farszu do sajgonek pasować będą nie tylko zaproponowane papryka, ogórek, marchew, kiełki sojowe i szczypiorek. Oto moment, w którym możesz zdać się na własną fantazję!
Dla kogo? Orientalne potrawy jadasz tylko w restauracjach? Dzięki przepisowi na sajgonki warzywne przekonasz się, że wprowadzenie azjatyckiego klimatu do własnej jadalni to żaden problem.
Na jaką okazję? Warzywne sajgonki można podawać je w charakterze przystawki i dania głównego. Sprawdzą się jako oryginalna przekąska w czasie imprez i danie do wzięcia na wynos, chociażby do pracy lub na piknik.
Czy wiesz, że? Sajgonki warzywne bywają nazywane krokietami albo naleśnikami wiosennymi.
Dla urozmaicenia: Do nadzienia sajgonek z warzywami doskonale pasują pędy bambusa i grzyby mun, dzięki którym jeszcze łatwiej jest odtworzyć orientalny charakter potrawy.


































