Tropikalny kwaśny pudding ryżowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tropikalny kwaśny pudding ryżowy

Autor: DIETETYK DietaAli

ratingratingratingratingrating

2

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

200 mililitrów

1 łyżka

1 szczypta

1 sztuka

2 sztuki

80 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj w wodzie do miękkości. Następnie poczekaj aż przestygnie. Dodaj do ryżu banana, mleczko kokosowe oraz cynamon. Dokładnie zblenduj na jednolitą masę.

Krok 2

W osobnym naczyniu przygotuj mus: zblenduj kiwi, maliny oraz cukier kokosowy.

Krok 3

Do naczyń przełóż ryżowy pudding, następnie wylej warstwę kwaśnego musu. Całość udekoruj egzotycznym owocem kiwano.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tropikalny kwaśny pudding ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tropikalny kwaśny pudding ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tropikalny kwaśny pudding ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tropikalny kwaśny pudding ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tropikalny kwaśny pudding ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tropikalny kwaśny pudding ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tropikalny kwaśny pudding ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tropikalny kwaśny pudding ryżowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej