Tropikalny kwaśny pudding ryżowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tropikalny kwaśny pudding ryżowy

Autor: DIETETYK DietaAli

ratingratingratingratingrating

2

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

200 mililitrów

1 łyżka

1 szczypta

1 sztuka

2 sztuki

80 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj w wodzie do miękkości. Następnie poczekaj aż przestygnie. Dodaj do ryżu banana, mleczko kokosowe oraz cynamon. Dokładnie zblenduj na jednolitą masę.

Krok 2

W osobnym naczyniu przygotuj mus: zblenduj kiwi, maliny oraz cukier kokosowy.

Krok 3

Do naczyń przełóż ryżowy pudding, następnie wylej warstwę kwaśnego musu. Całość udekoruj egzotycznym owocem kiwano.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tropikalny kwaśny pudding ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tropikalny kwaśny pudding ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tropikalny kwaśny pudding ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tropikalny kwaśny pudding ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tropikalny kwaśny pudding ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tropikalny kwaśny pudding ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tropikalny kwaśny pudding ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tropikalny kwaśny pudding ryżowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej