Składniki
1 opakowanie
200 mililitrów
1 łyżka
1 szczypta
1 sztuka
2 sztuki
80 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj w wodzie do miękkości. Następnie poczekaj aż przestygnie. Dodaj do ryżu banana, mleczko kokosowe oraz cynamon. Dokładnie zblenduj na jednolitą masę.
Krok 2
W osobnym naczyniu przygotuj mus: zblenduj kiwi, maliny oraz cukier kokosowy.
Krok 3
Do naczyń przełóż ryżowy pudding, następnie wylej warstwę kwaśnego musu. Całość udekoruj egzotycznym owocem kiwano.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej