
Składniki
1 opakowanie
200 mililitrów
1 łyżka
1 szczypta
1 sztuka
2 sztuki
80 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj w wodzie do miękkości. Następnie poczekaj aż przestygnie. Dodaj do ryżu banana, mleczko kokosowe oraz cynamon. Dokładnie zblenduj na jednolitą masę.
Krok 2
W osobnym naczyniu przygotuj mus: zblenduj kiwi, maliny oraz cukier kokosowy.
Krok 3
Do naczyń przełóż ryżowy pudding, następnie wylej warstwę kwaśnego musu. Całość udekoruj egzotycznym owocem kiwano.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej