Tropikalny kwaśny pudding ryżowy

Autor: Dieta Na Zdrowie

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

200 mililitrów

1 łyżka

1 sztuka

2 sztuki

80 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj w wodzie do miękkości. Następnie poczekaj aż przestygnie. Dodaj do ryżu banana, mleczko kokosowe oraz cynamon. Dokładnie zblenduj na jednolitą masę.

Krok 2

W osobnym naczyniu przygotuj mus: zblenduj kiwi, maliny oraz cukier kokosowy.

Krok 3

Do naczyń przełóż ryżowy pudding, następnie wylej warstwę kwaśnego musu. Całość udekoruj egzotycznym owocem kiwano.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tropikalny kwaśny pudding ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tropikalny kwaśny pudding ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tropikalny kwaśny pudding ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tropikalny kwaśny pudding ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tropikalny kwaśny pudding ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tropikalny kwaśny pudding ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tropikalny kwaśny pudding ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej