Tropikalny kwaśny pudding ryżowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tropikalny kwaśny pudding ryżowy

Autor: DIETETYK DietaAli

ratingratingratingratingrating

2

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

200 mililitrów

1 łyżka

1 szczypta

1 sztuka

2 sztuki

80 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj w wodzie do miękkości. Następnie poczekaj aż przestygnie. Dodaj do ryżu banana, mleczko kokosowe oraz cynamon. Dokładnie zblenduj na jednolitą masę.

Krok 2

W osobnym naczyniu przygotuj mus: zblenduj kiwi, maliny oraz cukier kokosowy.

Krok 3

Do naczyń przełóż ryżowy pudding, następnie wylej warstwę kwaśnego musu. Całość udekoruj egzotycznym owocem kiwano.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tropikalny kwaśny pudding ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tropikalny kwaśny pudding ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tropikalny kwaśny pudding ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tropikalny kwaśny pudding ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tropikalny kwaśny pudding ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tropikalny kwaśny pudding ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tropikalny kwaśny pudding ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tropikalny kwaśny pudding ryżowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kapsalon
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej