Wegetariańska pieczeń z warzywami i serem żółtym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegetariańska pieczeń z warzywami i serem żółtym

Autor: Klaudia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

95 osób wydrukowało

Pobierz pdf

112 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

200 gramów

2 sztuki

2 łyżki

3 sztuki

30 gramów

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 plastry

1 łyżka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Soczewicę i kaszę jaglaną gotujemy (w osobnych garnkach) według zaleceń producenta z dodatkiem kostki bulionowej (1 kostka na 1 garnek).

Krok 2

Cebulę siekamy i smażymy na oleju do zarumienienia.

Krok 3

Ugotowaną soczewicę i kaszę, usmażoną cebulę, mąkę, jajka i przyprawy mieszamy ze sobą we wspólnej misce, tworząc jednolitą masę.

Krok 4

1/2 masy przekładamy do wyłożonej papierem pieczeniowym keksówki i układamy na niej posiekane ogórki, paprykę i ser żółty.

Krok 5

Zakrywamy warzywa i ser drugą porcją/warstwą masy.

Krok 6

Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę.

Krok 7

Po upieczeniu, odstawiamy pieczeń na kilkanaście minut, aż bardziej "zgęstnieje". Gotowe. :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariańska pieczeń z warzywami i serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariańska pieczeń z warzywami i serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariańska pieczeń z warzywami i serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariańska pieczeń z warzywami i serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariańska pieczeń z warzywami i serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariańska pieczeń z warzywami i serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariańska pieczeń z warzywami i serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegetariańska pieczeń z warzywami i serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka makaronowa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej