Wegetariańska pieczeń z warzywami i serem żółtym
łatwe
113 osób zapisało

Składniki
300 gramów
200 gramów
2 sztuki
2 łyżki
3 sztuki
30 gramów
2 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
3 plastry
1 łyżka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Soczewicę i kaszę jaglaną gotujemy (w osobnych garnkach) według zaleceń producenta z dodatkiem kostki bulionowej (1 kostka na 1 garnek).
Krok 2
Cebulę siekamy i smażymy na oleju do zarumienienia.
Krok 3
Ugotowaną soczewicę i kaszę, usmażoną cebulę, mąkę, jajka i przyprawy mieszamy ze sobą we wspólnej misce, tworząc jednolitą masę.
Krok 4
1/2 masy przekładamy do wyłożonej papierem pieczeniowym keksówki i układamy na niej posiekane ogórki, paprykę i ser żółty.
Krok 5
Zakrywamy warzywa i ser drugą porcją/warstwą masy.
Krok 6
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę.
Krok 7
Po upieczeniu, odstawiamy pieczeń na kilkanaście minut, aż bardziej "zgęstnieje". Gotowe. :)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
BIO Bulion Warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej