Wegetariańska pieczeń z warzywami i serem żółtym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegetariańska pieczeń z warzywami i serem żółtym

Autor: Klaudia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

87 osób wydrukowało

Pobierz pdf

99 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

200 gramów

2 sztuki

2 łyżki

3 sztuki

30 gramów

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 plastry

1 łyżka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Soczewicę i kaszę jaglaną gotujemy (w osobnych garnkach) według zaleceń producenta z dodatkiem kostki bulionowej (1 kostka na 1 garnek).

Krok 2

Cebulę siekamy i smażymy na oleju do zarumienienia.

Krok 3

Ugotowaną soczewicę i kaszę, usmażoną cebulę, mąkę, jajka i przyprawy mieszamy ze sobą we wspólnej misce, tworząc jednolitą masę.

Krok 4

1/2 masy przekładamy do wyłożonej papierem pieczeniowym keksówki i układamy na niej posiekane ogórki, paprykę i ser żółty.

Krok 5

Zakrywamy warzywa i ser drugą porcją/warstwą masy.

Krok 6

Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę.

Krok 7

Po upieczeniu, odstawiamy pieczeń na kilkanaście minut, aż bardziej "zgęstnieje". Gotowe. :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariańska pieczeń z warzywami i serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariańska pieczeń z warzywami i serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariańska pieczeń z warzywami i serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariańska pieczeń z warzywami i serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariańska pieczeń z warzywami i serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariańska pieczeń z warzywami i serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariańska pieczeń z warzywami i serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegetariańska pieczeń z warzywami i serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kapsalon
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej