Polędwica z dorsza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwica z dorsza

Autor: Martyna Opara

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

100 gramów

1 łyżeczka

2 łyżeczki

100 gramów

3 sztuki

4 sztuki

1 opakowanie

2 łyżki

3 łyżki

10 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dorsza myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki, przyprawiamy.

Krok 2

Przyprawione kawałki obtaczamy w jajku oraz bułce tartej. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.

Krok 3

Z podanych składników przygotowujemy sałatkę. Całość polewamy oliwą z oliwek. SMACZNEGO!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwica z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwica z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwica z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwica z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwica z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwica z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwica z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwica z dorsza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej