Polędwica z dorsza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwica z dorsza

Autor: Martyna Opara

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

100 gramów

1 łyżeczka

2 łyżeczki

100 gramów

3 sztuki

4 sztuki

1 opakowanie

2 łyżki

3 łyżki

10 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dorsza myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki, przyprawiamy.

Krok 2

Przyprawione kawałki obtaczamy w jajku oraz bułce tartej. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.

Krok 3

Z podanych składników przygotowujemy sałatkę. Całość polewamy oliwą z oliwek. SMACZNEGO!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwica z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwica z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwica z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwica z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwica z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwica z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwica z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwica z dorsza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej