Polędwica z dorsza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwica z dorsza

Autor: Martyna Opara

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

100 gramów

1 łyżeczka

2 łyżeczki

100 gramów

3 sztuki

4 sztuki

1 opakowanie

2 łyżki

3 łyżki

10 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dorsza myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki, przyprawiamy.

Krok 2

Przyprawione kawałki obtaczamy w jajku oraz bułce tartej. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.

Krok 3

Z podanych składników przygotowujemy sałatkę. Całość polewamy oliwą z oliwek. SMACZNEGO!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwica z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwica z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwica z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwica z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwica z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwica z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwica z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwica z dorsza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Jesienna zupa dyniowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej