Polędwica z dorsza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwica z dorsza

Autor: Martyna Opara

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

100 gramów

1 łyżeczka

2 łyżeczki

100 gramów

3 sztuki

4 sztuki

1 opakowanie

2 łyżki

3 łyżki

10 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dorsza myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki, przyprawiamy.

Krok 2

Przyprawione kawałki obtaczamy w jajku oraz bułce tartej. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.

Krok 3

Z podanych składników przygotowujemy sałatkę. Całość polewamy oliwą z oliwek. SMACZNEGO!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwica z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwica z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwica z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwica z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwica z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwica z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwica z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwica z dorsza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sakiewki mięsne
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.

Czytaj więcej

Jest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.

Czytaj więcej