
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
100 gramów
1 łyżeczka
2 łyżeczki
100 gramów
3 sztuki
4 sztuki
1 opakowanie
2 łyżki
3 łyżki
10 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dorsza myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki, przyprawiamy.
Krok 2
Przyprawione kawałki obtaczamy w jajku oraz bułce tartej. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
Krok 3
Z podanych składników przygotowujemy sałatkę. Całość polewamy oliwą z oliwek. SMACZNEGO!!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































