
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
100 gramów
1 łyżeczka
2 łyżeczki
100 gramów
3 sztuki
4 sztuki
1 opakowanie
2 łyżki
3 łyżki
10 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dorsza myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki, przyprawiamy.
Krok 2
Przyprawione kawałki obtaczamy w jajku oraz bułce tartej. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
Krok 3
Z podanych składników przygotowujemy sałatkę. Całość polewamy oliwą z oliwek. SMACZNEGO!!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej