
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
100 gramów
1 łyżeczka
2 łyżeczki
100 gramów
3 sztuki
4 sztuki
1 opakowanie
2 łyżki
3 łyżki
10 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dorsza myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki, przyprawiamy.
Krok 2
Przyprawione kawałki obtaczamy w jajku oraz bułce tartej. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
Krok 3
Z podanych składników przygotowujemy sałatkę. Całość polewamy oliwą z oliwek. SMACZNEGO!!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej