Koperkowa sałatka ziemniaczana grillowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koperkowa sałatka ziemniaczana grillowa

Autor: natalia20041989

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

64 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

5 łyżek

1 pęczek

0.5 sztuki

4 sztuki

5 łyżek

4 łyżki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wystudzone, ugotowane w mundurkach ziemniaki obierz i pokrój na mniejsze kawałki.

Krok 2

Dodaj do ziemniaków pozostałe, pokrojone składnik sałatki.

Krok 3

Dopraw do smaku.

Krok 4

Wymieszaj z majonezem i jogurtem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koperkowa sałatka ziemniaczana grillowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koperkowa sałatka ziemniaczana grillowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koperkowa sałatka ziemniaczana grillowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koperkowa sałatka ziemniaczana grillowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koperkowa sałatka ziemniaczana grillowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koperkowa sałatka ziemniaczana grillowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koperkowa sałatka ziemniaczana grillowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koperkowa sałatka ziemniaczana grillowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gyros z kurczaka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej