
Składniki
5 sztuk
5 łyżek
1 pęczek
0.5 sztuki
4 sztuki
5 łyżek
4 łyżki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wystudzone, ugotowane w mundurkach ziemniaki obierz i pokrój na mniejsze kawałki.
Krok 2
Dodaj do ziemniaków pozostałe, pokrojone składnik sałatki.
Krok 3
Dopraw do smaku.
Krok 4
Wymieszaj z majonezem i jogurtem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej