Zapiekane pulpeciki drobiowe z pistacjami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane pulpeciki drobiowe z pistacjami

Autor: Martyna Opara

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

500 gramów

500 gramów

1 opakowanie

330 gramów

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy, wsypujemy do naczynia żaroodpornego.

Krok 2

Do mięsa dodajemy przyprawy (1 łyżeczka mieszanki orientalnej zostaje do sosu) oraz pistacje. Mieszamy, formujemy pulpeciki, umieszczamy je w makaronie lekko zagłębiając.

Krok 3

Sos: kwaśną śmietanę mieszamy z passatą pomidorową. Dodajemy przyprawę orientalną, mieszamy, wylewamy na zapiekankę tak, by całość sosu równomiernie pokryła skladniki.

Krok 4

Zapiekamy pod folią srebną 30 minut w temperaturze 180 stopni z funkcją termoobieg.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane pulpeciki drobiowe z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane pulpeciki drobiowe z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane pulpeciki drobiowe z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane pulpeciki drobiowe z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane pulpeciki drobiowe z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane pulpeciki drobiowe z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane pulpeciki drobiowe z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane pulpeciki drobiowe z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej