Zapiekane pulpeciki drobiowe z pistacjami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane pulpeciki drobiowe z pistacjami

Autor: Martyna Opara

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

500 gramów

1 opakowanie

330 gramów

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy, wsypujemy do naczynia żaroodpornego.

Krok 2

Do mięsa dodajemy przyprawy (1 łyżeczka mieszanki orientalnej zostaje do sosu) oraz pistacje. Mieszamy, formujemy pulpeciki, umieszczamy je w makaronie lekko zagłębiając.

Krok 3

Sos: kwaśną śmietanę mieszamy z passatą pomidorową. Dodajemy przyprawę orientalną, mieszamy, wylewamy na zapiekankę tak, by całość sosu równomiernie pokryła skladniki.

Krok 4

Zapiekamy pod folią srebną 30 minut w temperaturze 180 stopni z funkcją termoobieg.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane pulpeciki drobiowe z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane pulpeciki drobiowe z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane pulpeciki drobiowe z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane pulpeciki drobiowe z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane pulpeciki drobiowe z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane pulpeciki drobiowe z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane pulpeciki drobiowe z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane pulpeciki drobiowe z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kapsalon
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej