Zapiekane pulpeciki drobiowe z pistacjami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane pulpeciki drobiowe z pistacjami

Autor: Martyna Opara

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

500 gramów

1 opakowanie

330 gramów

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy, wsypujemy do naczynia żaroodpornego.

Krok 2

Do mięsa dodajemy przyprawy (1 łyżeczka mieszanki orientalnej zostaje do sosu) oraz pistacje. Mieszamy, formujemy pulpeciki, umieszczamy je w makaronie lekko zagłębiając.

Krok 3

Sos: kwaśną śmietanę mieszamy z passatą pomidorową. Dodajemy przyprawę orientalną, mieszamy, wylewamy na zapiekankę tak, by całość sosu równomiernie pokryła skladniki.

Krok 4

Zapiekamy pod folią srebną 30 minut w temperaturze 180 stopni z funkcją termoobieg.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane pulpeciki drobiowe z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane pulpeciki drobiowe z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane pulpeciki drobiowe z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane pulpeciki drobiowe z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane pulpeciki drobiowe z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane pulpeciki drobiowe z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane pulpeciki drobiowe z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane pulpeciki drobiowe z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej