Wegańska sałatka z tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegańska sałatka z tofu

Autor: Dominika Miecznikowska

ratingratingratingratingrating

19

heart
159 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

210 osób wydrukowało

Pobierz pdf

390 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 słoik

200 gramów

180 gramów

70 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

0.5 łyżeczki

1 łyżka

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić i przestudzić.

Krok 2

Tofu pokroić w kostkę, z liści szpinaku usunąć łodyżki. Pomidory pokroić w mniejsze kawałki.

Krok 3

Wszystkie składniki przełożyć do miski. Dodać paprykę słodką, chilli, czosnek i słonecznik.

Krok 4

Przygotować sos: około 4 łyżki oleju z pomidorów wymieszać z ketchupem, sosem sojowym i musztardą. Zalać sałatkę i dokładnie wymieszać. Smacznego !

5

Opinie o przepisie

  • Monika

    Monika , 06.03.2025

    Nie miałam pomidorów suszonych dodałam zwykłe i oliwę z oliwek- wyszło i było pycha- dzięki za przepis, polecam!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylwia

    Sylwia , 13.02.2022

    Zrobiłam sałatkę na imprezę i miała ogromne powodzenie... Pyszna, super przepis

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kamila Kolbuch

    Kamila Kolbuch , 29.01.2022

    Bardzo często robię ją na różne imprezy. A jeżeli zostaje jej więcej wystarczy ją podgrzać i mamy idealny ekspresowy obiad.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dominika Miecznikowska

    Dominika Miecznikowska , 04.11.2021

    Dziękuję bardzo , cieszę się, że smakuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Baggi

    Baggi , 06.09.2021

    Witam!Robię ja 2 raz i naprawdę jest przepychota!Super smaczna-Polecam!☆☆☆☆☆

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegańska sałatka z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegańska sałatka z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegańska sałatka z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegańska sałatka z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegańska sałatka z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegańska sałatka z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegańska sałatka z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegańska sałatka z tofu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej