
Składniki
250 gramów
1 słoik
200 gramów
180 gramów
70 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżki
0.5 łyżeczki
1 łyżka
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić i przestudzić.
Krok 2
Tofu pokroić w kostkę, z liści szpinaku usunąć łodyżki. Pomidory pokroić w mniejsze kawałki.
Krok 3
Wszystkie składniki przełożyć do miski. Dodać paprykę słodką, chilli, czosnek i słonecznik.
Krok 4
Przygotować sos: około 4 łyżki oleju z pomidorów wymieszać z ketchupem, sosem sojowym i musztardą. Zalać sałatkę i dokładnie wymieszać. Smacznego !
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej