Wegańska sałatka z tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegańska sałatka z tofu

Autor: Dominika Miecznikowska

ratingratingratingratingrating

17

heart
157 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

199 osób wydrukowało

Pobierz pdf

369 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 słoik

200 gramów

180 gramów

70 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

0.5 łyżeczki

1 łyżka

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić i przestudzić.

Krok 2

Tofu pokroić w kostkę, z liści szpinaku usunąć łodyżki. Pomidory pokroić w mniejsze kawałki.

Krok 3

Wszystkie składniki przełożyć do miski. Dodać paprykę słodką, chilli, czosnek i słonecznik.

Krok 4

Przygotować sos: około 4 łyżki oleju z pomidorów wymieszać z ketchupem, sosem sojowym i musztardą. Zalać sałatkę i dokładnie wymieszać. Smacznego !

5

Opinie o przepisie

  • Monika

    Monika , 06.03.2025

    Nie miałam pomidorów suszonych dodałam zwykłe i oliwę z oliwek- wyszło i było pycha- dzięki za przepis, polecam!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylwia

    Sylwia , 13.02.2022

    Zrobiłam sałatkę na imprezę i miała ogromne powodzenie... Pyszna, super przepis

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kamila Kolbuch

    Kamila Kolbuch , 29.01.2022

    Bardzo często robię ją na różne imprezy. A jeżeli zostaje jej więcej wystarczy ją podgrzać i mamy idealny ekspresowy obiad.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dominika Miecznikowska

    Dominika Miecznikowska , 04.11.2021

    Dziękuję bardzo , cieszę się, że smakuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Baggi

    Baggi , 06.09.2021

    Witam!Robię ja 2 raz i naprawdę jest przepychota!Super smaczna-Polecam!☆☆☆☆☆

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegańska sałatka z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegańska sałatka z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegańska sałatka z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegańska sałatka z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegańska sałatka z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegańska sałatka z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegańska sałatka z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegańska sałatka z tofu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej