
Składniki
250 gramów
1 słoik
200 gramów
180 gramów
70 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżki
0.5 łyżeczki
1 łyżka
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić i przestudzić.
Krok 2
Tofu pokroić w kostkę, z liści szpinaku usunąć łodyżki. Pomidory pokroić w mniejsze kawałki.
Krok 3
Wszystkie składniki przełożyć do miski. Dodać paprykę słodką, chilli, czosnek i słonecznik.
Krok 4
Przygotować sos: około 4 łyżki oleju z pomidorów wymieszać z ketchupem, sosem sojowym i musztardą. Zalać sałatkę i dokładnie wymieszać. Smacznego !
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej