Wegańska sałatka z tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegańska sałatka z tofu

Autor: Dominika Miecznikowska

ratingratingratingratingrating

1

19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

75 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 słoik

200 gramów

180 gramów

70 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

0.5 łyżeczki

1 łyżka

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić i przestudzić.

Krok 2

Tofu pokroić w kostkę, z liści szpinaku usunąć łodyżki. Pomidory pokroić w mniejsze kawałki.

Krok 3

Wszystkie składniki przełożyć do miski. Dodać paprykę słodką, chilli, czosnek i słonecznik.

Krok 4

Przygotować sos: około 4 łyżki oleju z pomidorów wymieszać z ketchupem, sosem sojowym i musztardą. Zalać sałatkę i dokładnie wymieszać. Smacznego !

1

Opinie o przepisie

  • Baggi

    Baggi , 06.09.2021

    Witam!Robię ja 2 raz i naprawdę jest przepychota!Super smaczna-Polecam!☆☆☆☆☆

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegańska sałatka z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegańska sałatka z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegańska sałatka z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegańska sałatka z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegańska sałatka z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegańska sałatka z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegańska sałatka z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegańska sałatka z tofu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej