
Składniki
250 gramów
1 słoik
200 gramów
180 gramów
70 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżki
0.5 łyżeczki
1 łyżka
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić i przestudzić.
Krok 2
Tofu pokroić w kostkę, z liści szpinaku usunąć łodyżki. Pomidory pokroić w mniejsze kawałki.
Krok 3
Wszystkie składniki przełożyć do miski. Dodać paprykę słodką, chilli, czosnek i słonecznik.
Krok 4
Przygotować sos: około 4 łyżki oleju z pomidorów wymieszać z ketchupem, sosem sojowym i musztardą. Zalać sałatkę i dokładnie wymieszać. Smacznego !
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej