Gruzińska sałatka z fasolką szparagowa

- Krok 1Ugotowaną zieloną fasolkę pokrój na mniejsze kawałki o długości ok 2-3 cm.
- Krok 2Cebulę przekrój na pół i posiekaj na cienkie piórka. Posól i odstaw na 5 minut.
- Krok 3Orzechy pokrój na mniejsze kawałki ale niezbyt drobne. Całość dodaj do pokrojonej fasolki.
- Krok 4Natkę pietruszki i koperek drobno posiekaj, liście mięty jeśli są duże przerwij na pół, dodaj do pozostałych składników.
- Krok 5W osobnej misce wymieszaj dwie saszetki sosu koperkowego z gorczycą z wodą, sokiem z cytryny, oliwą, tymiankiem, cynamonem i pieprzem. Dodaj do pozostałych składników, wymieszaj dokładnie i odstaw na 10 minut do przegryzienia.
- Krok 6Podawaj jako osobne danie lub dodatek do mięs i dań obiadowych.
Przygotowanie

Cynamon z Wietnamu
Kojarzy się z ciastami i deserami na bazie owoców, ale jego odrobina wspaniale podkreśli też smak naturalnie słodkich warzyw, np. pomidorów lub marchewki. Pozyskujemy go z kory wiecznie zielonych wietnamskich drzew, które rosną na wilgotnych i gorących wyżynach. Dzięki takim warunkom cynamon jest maksymalnie smaczny i aromatyczny. To kwintesencja cynamonu w cynamonie.
REKLAMA
REKLAMA