Gruzińska sałatka z fasolką szparagowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gruzińska sałatka z fasolką szparagowa

Autor: Aleksandra nerdycook.in

ratingratingratingratingrating

40

heart
127 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

205 osób wydrukowało

Pobierz pdf

300 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

100 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

10 szczypt

1 łyżeczka

4 łyżki

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowaną zieloną fasolkę pokrój na mniejsze kawałki o długości ok 2-3 cm.

Krok 2

Cebulę przekrój na pół i posiekaj na cienkie piórka. Posól i odstaw na 5 minut.

Krok 3

Orzechy pokrój na mniejsze kawałki ale niezbyt drobne. Całość dodaj do pokrojonej fasolki.

Krok 4

Natkę pietruszki i koperek drobno posiekaj, liście mięty jeśli są duże przerwij na pół, dodaj do pozostałych składników.

Krok 5

W osobnej misce wymieszaj dwie saszetki sosu koperkowego z gorczycą z wodą, sokiem z cytryny, oliwą, tymiankiem, cynamonem i pieprzem. Dodaj do pozostałych składników, wymieszaj dokładnie i odstaw na 10 minut do przegryzienia.

Krok 6

Podawaj jako osobne danie lub dodatek do mięs i dań obiadowych.

Aleksandra nerdycook.in

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

1

Opinie o przepisie

  • Barbara Świętońska

    Barbara Świętońska , 30.06.2020

    Bardzo smaczne, niespotykany posmak wynikający z połączenia mięty,cynamonu,natki.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  •  Gruzińska sałatka z fasolką szparagowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  •  Gruzińska sałatka z fasolką szparagowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  •  Gruzińska sałatka z fasolką szparagowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  •  Gruzińska sałatka z fasolką szparagowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  •  Gruzińska sałatka z fasolką szparagowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  •  Gruzińska sałatka z fasolką szparagowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  •  Gruzińska sałatka z fasolką szparagowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  •  Gruzińska sałatka z fasolką szparagowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej