Gruzińska sałatka z fasolką szparagowa przepis – Zobacz na przepisy.pl

Gruzińska sałatka z fasolką szparagowa

Autor: Nerdy Cookin Aleksandra

ratingratingratingratingrating

7

47 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

66 osób wydrukowało

Pobierz pdf

73 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

100 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

10 szczypt

1 łyżeczka

4 łyżki

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowaną zieloną fasolkę pokrój na mniejsze kawałki o długości ok 2-3 cm.

Krok 2

Cebulę przekrój na pół i posiekaj na cienkie piórka. Posól i odstaw na 5 minut.

Krok 3

Orzechy pokrój na mniejsze kawałki ale niezbyt drobne. Całość dodaj do pokrojonej fasolki.

Krok 4

Natkę pietruszki i koperek drobno posiekaj, liście mięty jeśli są duże przerwij na pół, dodaj do pozostałych składników.

Krok 5

W osobnej misce wymieszaj dwie saszetki sosu koperkowego z gorczycą z wodą, sokiem z cytryny, oliwą, tymiankiem, cynamonem i pieprzem. Dodaj do pozostałych składników, wymieszaj dokładnie i odstaw na 10 minut do przegryzienia.

Krok 6

Podawaj jako osobne danie lub dodatek do mięs i dań obiadowych.

Nerdy Cookin Aleksandra

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

1

Opinie o przepisie

  • Barbara Świętońska

    Barbara Świętońska , 30.06.2020

    Bardzo smaczne, niespotykany posmak wynikający z połączenia mięty,cynamonu,natki.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  •  Gruzińska sałatka z fasolką szparagowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  •  Gruzińska sałatka z fasolką szparagowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  •  Gruzińska sałatka z fasolką szparagowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  •  Gruzińska sałatka z fasolką szparagowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  •  Gruzińska sałatka z fasolką szparagowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  •  Gruzińska sałatka z fasolką szparagowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  •  Gruzińska sałatka z fasolką szparagowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej