Gruzińska sałatka z fasolką szparagowa

Autor: Nerdy Cookin Aleksandra

ratingratingratingratingrating

5

30 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

100 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

10 szczypt

1 łyżeczka

4 łyżki

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowaną zieloną fasolkę pokrój na mniejsze kawałki o długości ok 2-3 cm.

Krok 2

Cebulę przekrój na pół i posiekaj na cienkie piórka. Posól i odstaw na 5 minut.

Krok 3

Orzechy pokrój na mniejsze kawałki ale niezbyt drobne. Całość dodaj do pokrojonej fasolki.

Krok 4

Natkę pietruszki i koperek drobno posiekaj, liście mięty jeśli są duże przerwij na pół, dodaj do pozostałych składników.

Krok 5

W osobnej misce wymieszaj dwie saszetki sosu koperkowego z gorczycą z wodą, sokiem z cytryny, oliwą, tymiankiem, cynamonem i pieprzem. Dodaj do pozostałych składników, wymieszaj dokładnie i odstaw na 10 minut do przegryzienia.

Krok 6

Podawaj jako osobne danie lub dodatek do mięs i dań obiadowych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  •  Gruzińska sałatka z fasolką szparagowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  •  Gruzińska sałatka z fasolką szparagowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  •  Gruzińska sałatka z fasolką szparagowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  •  Gruzińska sałatka z fasolką szparagowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  •  Gruzińska sałatka z fasolką szparagowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  •  Gruzińska sałatka z fasolką szparagowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  •  Gruzińska sałatka z fasolką szparagowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Wegańskie tacos
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej