Gruzińska sałatka z fasolką szparagowa
łatwe
314 osób zapisało

Składniki
600 gramów
1 sztuka
100 gramów
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
4 sztuki
10 szczypt
1 łyżeczka
4 łyżki
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotowaną zieloną fasolkę pokrój na mniejsze kawałki o długości ok 2-3 cm.
Krok 2
Cebulę przekrój na pół i posiekaj na cienkie piórka. Posól i odstaw na 5 minut.
Krok 3
Orzechy pokrój na mniejsze kawałki ale niezbyt drobne. Całość dodaj do pokrojonej fasolki.
Krok 4
Natkę pietruszki i koperek drobno posiekaj, liście mięty jeśli są duże przerwij na pół, dodaj do pozostałych składników.
Krok 5
W osobnej misce wymieszaj dwie saszetki sosu koperkowego z gorczycą z wodą, sokiem z cytryny, oliwą, tymiankiem, cynamonem i pieprzem. Dodaj do pozostałych składników, wymieszaj dokładnie i odstaw na 10 minut do przegryzienia.
Krok 6
Podawaj jako osobne danie lub dodatek do mięs i dań obiadowych.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy z gorczycą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej