Gruzińska sałatka z fasolką szparagowa
łatwe
252 osoby zapisały

Składniki
600 gramów
1 sztuka
100 gramów
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
4 sztuki
10 szczypt
1 łyżeczka
4 łyżki
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotowaną zieloną fasolkę pokrój na mniejsze kawałki o długości ok 2-3 cm.
Krok 2
Cebulę przekrój na pół i posiekaj na cienkie piórka. Posól i odstaw na 5 minut.
Krok 3
Orzechy pokrój na mniejsze kawałki ale niezbyt drobne. Całość dodaj do pokrojonej fasolki.
Krok 4
Natkę pietruszki i koperek drobno posiekaj, liście mięty jeśli są duże przerwij na pół, dodaj do pozostałych składników.
Krok 5
W osobnej misce wymieszaj dwie saszetki sosu koperkowego z gorczycą z wodą, sokiem z cytryny, oliwą, tymiankiem, cynamonem i pieprzem. Dodaj do pozostałych składników, wymieszaj dokładnie i odstaw na 10 minut do przegryzienia.
Krok 6
Podawaj jako osobne danie lub dodatek do mięs i dań obiadowych.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy z gorczycą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPlanujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej