Gruzińska sałatka z fasolką szparagowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gruzińska sałatka z fasolką szparagowa

Autor: Aleksandra nerdycook.in

ratingratingratingratingrating

40

heart
127 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

215 osób wydrukowało

Pobierz pdf

311 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

100 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

10 szczypt

1 łyżeczka

4 łyżki

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowaną zieloną fasolkę pokrój na mniejsze kawałki o długości ok 2-3 cm.

Krok 2

Cebulę przekrój na pół i posiekaj na cienkie piórka. Posól i odstaw na 5 minut.

Krok 3

Orzechy pokrój na mniejsze kawałki ale niezbyt drobne. Całość dodaj do pokrojonej fasolki.

Krok 4

Natkę pietruszki i koperek drobno posiekaj, liście mięty jeśli są duże przerwij na pół, dodaj do pozostałych składników.

Krok 5

W osobnej misce wymieszaj dwie saszetki sosu koperkowego z gorczycą z wodą, sokiem z cytryny, oliwą, tymiankiem, cynamonem i pieprzem. Dodaj do pozostałych składników, wymieszaj dokładnie i odstaw na 10 minut do przegryzienia.

Krok 6

Podawaj jako osobne danie lub dodatek do mięs i dań obiadowych.

Aleksandra nerdycook.in

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

1

Opinie o przepisie

  • Barbara Świętońska

    Barbara Świętońska , 30.06.2020

    Bardzo smaczne, niespotykany posmak wynikający z połączenia mięty,cynamonu,natki.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  •  Gruzińska sałatka z fasolką szparagowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  •  Gruzińska sałatka z fasolką szparagowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  •  Gruzińska sałatka z fasolką szparagowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  •  Gruzińska sałatka z fasolką szparagowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  •  Gruzińska sałatka z fasolką szparagowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  •  Gruzińska sałatka z fasolką szparagowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  •  Gruzińska sałatka z fasolką szparagowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  •  Gruzińska sałatka z fasolką szparagowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kurczak ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej