Zapiekanka z tortellini pesto i tuńczykiem
łatwe
120 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
1 puszka
1 słoik
10 sztuk
2 łyżki
1 sztuka
1 gram
2 łyżeczki
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tortellini gotujemy według przepisu na opakowaniu. Tuńczyka odsączamy z zalewy, cukinię kroimy w plasterki.
Krok 2
Ugotowane tortellini przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy pesto i przyprawę suszone pomidory z bazylią i czosnkiem. Mieszamy drewnianą łyżką.
Krok 3
Teraz dodajemy pokrojoną cukinię, oliwki, kukurydzę, mieszamy. Na wierzchu kupkami układamy tuńczyka. Całość posypujemy startą mozzarellą.
Krok 4
Pieczemy w 180 stopniach około 25 - 30 minut. Przed podaniem posypujemy świeżą natką pietruszki. Smacznego :-)
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa Knorr Suszone Pomidory z Czosnkiem i Bazylią
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej