Zapiekanka z tortellini pesto i tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z tortellini pesto i tuńczykiem

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

8

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

120 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 puszka

1 słoik

10 sztuk

2 łyżki

1 sztuka

1 gram

2 łyżeczki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tortellini gotujemy według przepisu na opakowaniu. Tuńczyka odsączamy z zalewy, cukinię kroimy w plasterki.

Krok 2

Ugotowane tortellini przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy pesto i przyprawę suszone pomidory z bazylią i czosnkiem. Mieszamy drewnianą łyżką.

Krok 3

Teraz dodajemy pokrojoną cukinię, oliwki, kukurydzę, mieszamy. Na wierzchu kupkami układamy tuńczyka. Całość posypujemy startą mozzarellą.

Krok 4

Pieczemy w 180 stopniach około 25 - 30 minut. Przed podaniem posypujemy świeżą natką pietruszki. Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z tortellini pesto i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z tortellini pesto i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z tortellini pesto i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z tortellini pesto i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z tortellini pesto i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z tortellini pesto i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z tortellini pesto i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z tortellini pesto i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej