Zapiekanka z tortellini pesto i tuńczykiem
łatwe
120 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
1 puszka
1 słoik
10 sztuk
2 łyżki
1 sztuka
1 gram
2 łyżeczki
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tortellini gotujemy według przepisu na opakowaniu. Tuńczyka odsączamy z zalewy, cukinię kroimy w plasterki.
Krok 2
Ugotowane tortellini przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy pesto i przyprawę suszone pomidory z bazylią i czosnkiem. Mieszamy drewnianą łyżką.
Krok 3
Teraz dodajemy pokrojoną cukinię, oliwki, kukurydzę, mieszamy. Na wierzchu kupkami układamy tuńczyka. Całość posypujemy startą mozzarellą.
Krok 4
Pieczemy w 180 stopniach około 25 - 30 minut. Przed podaniem posypujemy świeżą natką pietruszki. Smacznego :-)
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa Knorr Suszone Pomidory z Czosnkiem i Bazylią
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej