Zapiekanka z tortellini pesto i tuńczykiem
łatwe
120 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
1 puszka
1 słoik
10 sztuk
2 łyżki
1 sztuka
1 gram
2 łyżeczki
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tortellini gotujemy według przepisu na opakowaniu. Tuńczyka odsączamy z zalewy, cukinię kroimy w plasterki.
Krok 2
Ugotowane tortellini przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy pesto i przyprawę suszone pomidory z bazylią i czosnkiem. Mieszamy drewnianą łyżką.
Krok 3
Teraz dodajemy pokrojoną cukinię, oliwki, kukurydzę, mieszamy. Na wierzchu kupkami układamy tuńczyka. Całość posypujemy startą mozzarellą.
Krok 4
Pieczemy w 180 stopniach około 25 - 30 minut. Przed podaniem posypujemy świeżą natką pietruszki. Smacznego :-)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa Knorr Suszone Pomidory z Czosnkiem i Bazylią
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej