Makaron z serem i mięsem – mac & cheese przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z serem i mięsem – mac & cheese

Autor: nati_cook Natalia

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

300 gramów

200 gramów

50 gramów

1 opakowanie

5 gramów

1 szczypta

1 szczypta

50 gramów

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do dużego rondla wlewamy oliwę, dodajemy pokrojoną cebulę, mieszamy i podsmażamy na średnim ogniu przez ok. 2 minuty.

Krok 2

Dodajemy wołowinę, podsmażamy przez ok. 4-5 minut, mieszając i rozdrabniając ją na małe kawałeczki. Dodajemy czosnek i przyprawy, zwiększamy ogień, mieszamy i podsmażamy minutę.

Krok 3

Makaron ugotować al dente.

Krok 4

W drugim garnku wymieszaj Fix Knorr z mlekiem, dodaj masło, wszystko zagotuj aż sos zgęstnieje.

Krok 5

Połącz makaron z mięsem mielonym, dodaj sos, wszystko dobrze wymieszaj. Posyp natką pietruszki i posyp parmezanem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z serem i mięsem – mac & cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z serem i mięsem – mac & cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z serem i mięsem – mac & cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z serem i mięsem – mac & cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z serem i mięsem – mac & cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z serem i mięsem – mac & cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z serem i mięsem – mac & cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z serem i mięsem – mac & cheese - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej