Makaron z serem i mięsem – mac & cheese
średnie
4 osoby zapisały

Składniki
1 łyżka
1 sztuka
300 gramów
200 gramów
50 gramów
1 opakowanie
5 gramów
1 szczypta
1 szczypta
50 gramów
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do dużego rondla wlewamy oliwę, dodajemy pokrojoną cebulę, mieszamy i podsmażamy na średnim ogniu przez ok. 2 minuty.
Krok 2
Dodajemy wołowinę, podsmażamy przez ok. 4-5 minut, mieszając i rozdrabniając ją na małe kawałeczki. Dodajemy czosnek i przyprawy, zwiększamy ogień, mieszamy i podsmażamy minutę.
Krok 3
Makaron ugotować al dente.
Krok 4
W drugim garnku wymieszaj Fix Knorr z mlekiem, dodaj masło, wszystko zagotuj aż sos zgęstnieje.
Krok 5
Połącz makaron z mięsem mielonym, dodaj sos, wszystko dobrze wymieszaj. Posyp natką pietruszki i posyp parmezanem. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej