Makaron z serem i mięsem – mac & cheese przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z serem i mięsem – mac & cheese

Autor: nati_cook Natalia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

300 gramów

200 gramów

50 gramów

1 opakowanie

5 gramów

1 szczypta

1 szczypta

50 gramów

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do dużego rondla wlewamy oliwę, dodajemy pokrojoną cebulę, mieszamy i podsmażamy na średnim ogniu przez ok. 2 minuty.

Krok 2

Dodajemy wołowinę, podsmażamy przez ok. 4-5 minut, mieszając i rozdrabniając ją na małe kawałeczki. Dodajemy czosnek i przyprawy, zwiększamy ogień, mieszamy i podsmażamy minutę.

Krok 3

Makaron ugotować al dente.

Krok 4

W drugim garnku wymieszaj Fix Knorr z mlekiem, dodaj masło, wszystko zagotuj aż sos zgęstnieje.

Krok 5

Połącz makaron z mięsem mielonym, dodaj sos, wszystko dobrze wymieszaj. Posyp natką pietruszki i posyp parmezanem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z serem i mięsem – mac & cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z serem i mięsem – mac & cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z serem i mięsem – mac & cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z serem i mięsem – mac & cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z serem i mięsem – mac & cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z serem i mięsem – mac & cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z serem i mięsem – mac & cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z serem i mięsem – mac & cheese - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej