Makaron z serem i mięsem – mac & cheese
średnie
4 osoby zapisały

Składniki
1 łyżka
1 sztuka
300 gramów
200 gramów
50 gramów
1 opakowanie
5 gramów
1 szczypta
1 szczypta
50 gramów
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do dużego rondla wlewamy oliwę, dodajemy pokrojoną cebulę, mieszamy i podsmażamy na średnim ogniu przez ok. 2 minuty.
Krok 2
Dodajemy wołowinę, podsmażamy przez ok. 4-5 minut, mieszając i rozdrabniając ją na małe kawałeczki. Dodajemy czosnek i przyprawy, zwiększamy ogień, mieszamy i podsmażamy minutę.
Krok 3
Makaron ugotować al dente.
Krok 4
W drugim garnku wymieszaj Fix Knorr z mlekiem, dodaj masło, wszystko zagotuj aż sos zgęstnieje.
Krok 5
Połącz makaron z mięsem mielonym, dodaj sos, wszystko dobrze wymieszaj. Posyp natką pietruszki i posyp parmezanem. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej