Makaron z serem i mięsem – mac & cheese
średnie
4 osoby zapisały

Składniki
1 łyżka
1 sztuka
300 gramów
200 gramów
50 gramów
1 opakowanie
5 gramów
1 szczypta
1 szczypta
50 gramów
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do dużego rondla wlewamy oliwę, dodajemy pokrojoną cebulę, mieszamy i podsmażamy na średnim ogniu przez ok. 2 minuty.
Krok 2
Dodajemy wołowinę, podsmażamy przez ok. 4-5 minut, mieszając i rozdrabniając ją na małe kawałeczki. Dodajemy czosnek i przyprawy, zwiększamy ogień, mieszamy i podsmażamy minutę.
Krok 3
Makaron ugotować al dente.
Krok 4
W drugim garnku wymieszaj Fix Knorr z mlekiem, dodaj masło, wszystko zagotuj aż sos zgęstnieje.
Krok 5
Połącz makaron z mięsem mielonym, dodaj sos, wszystko dobrze wymieszaj. Posyp natką pietruszki i posyp parmezanem. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej