Zapiekanka MAC’N CHEESE z indykiem i brokułem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka MAC’N CHEESE z indykiem i brokułem

Autor: Julia Zdrojewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

200 gramów

200 mililitrów

1 opakowanie

100 gramów

25 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron al dente według instrukcji na opakowaniu.

Krok 2

Brokuła podziel na mniejsze różyczki. Indyka pokrój na małe kawałki.

Krok 3

Na patelni rozgrzej oliwę. Podsmaż indyka aż się zarumieni, przypraw solą i pieprzem.

Krok 4

Dodaj brokuła i podsmaż przez chwilę.

Krok 5

Do mleka dodaj FIX Knorr i dobrze wymieszaj

Krok 6

Następnie dodaj sos, masło i połowę startego sera na patelnię. Mieszaj aż sos się lekko zgęstnieje. Dodaj makaron i wymieszaj.

Krok 7

Przełóż wszystko do naczynia żaroodpornego, posyp resztą starego sera i piecz przez 20 minut w 200 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka MAC’N CHEESE z indykiem i brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka MAC’N CHEESE z indykiem i brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka MAC’N CHEESE z indykiem i brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka MAC’N CHEESE z indykiem i brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka MAC’N CHEESE z indykiem i brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka MAC’N CHEESE z indykiem i brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka MAC’N CHEESE z indykiem i brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka MAC’N CHEESE z indykiem i brokułem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej