Zapiekanka MAC’N CHEESE z indykiem i brokułem
łatwe
4 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
200 gramów
200 mililitrów
1 opakowanie
100 gramów
25 gramów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron al dente według instrukcji na opakowaniu.
Krok 2
Brokuła podziel na mniejsze różyczki. Indyka pokrój na małe kawałki.
Krok 3
Na patelni rozgrzej oliwę. Podsmaż indyka aż się zarumieni, przypraw solą i pieprzem.
Krok 4
Dodaj brokuła i podsmaż przez chwilę.
Krok 5
Do mleka dodaj FIX Knorr i dobrze wymieszaj
Krok 6
Następnie dodaj sos, masło i połowę startego sera na patelnię. Mieszaj aż sos się lekko zgęstnieje. Dodaj makaron i wymieszaj.
Krok 7
Przełóż wszystko do naczynia żaroodpornego, posyp resztą starego sera i piecz przez 20 minut w 200 stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej