Zapiekanka MAC’N CHEESE z indykiem i brokułem
łatwe
2 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
200 gramów
200 mililitrów
1 opakowanie
100 gramów
25 gramów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron al dente według instrukcji na opakowaniu.
Krok 2
Brokuła podziel na mniejsze różyczki. Indyka pokrój na małe kawałki.
Krok 3
Na patelni rozgrzej oliwę. Podsmaż indyka aż się zarumieni, przypraw solą i pieprzem.
Krok 4
Dodaj brokuła i podsmaż przez chwilę.
Krok 5
Do mleka dodaj FIX Knorr i dobrze wymieszaj
Krok 6
Następnie dodaj sos, masło i połowę startego sera na patelnię. Mieszaj aż sos się lekko zgęstnieje. Dodaj makaron i wymieszaj.
Krok 7
Przełóż wszystko do naczynia żaroodpornego, posyp resztą starego sera i piecz przez 20 minut w 200 stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej