Zapiekanka MAC’N CHEESE z indykiem i brokułem
łatwe
2 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
200 gramów
200 mililitrów
1 opakowanie
100 gramów
25 gramów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron al dente według instrukcji na opakowaniu.
Krok 2
Brokuła podziel na mniejsze różyczki. Indyka pokrój na małe kawałki.
Krok 3
Na patelni rozgrzej oliwę. Podsmaż indyka aż się zarumieni, przypraw solą i pieprzem.
Krok 4
Dodaj brokuła i podsmaż przez chwilę.
Krok 5
Do mleka dodaj FIX Knorr i dobrze wymieszaj
Krok 6
Następnie dodaj sos, masło i połowę startego sera na patelnię. Mieszaj aż sos się lekko zgęstnieje. Dodaj makaron i wymieszaj.
Krok 7
Przełóż wszystko do naczynia żaroodpornego, posyp resztą starego sera i piecz przez 20 minut w 200 stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej