Zapiekanka MAC’N CHEESE z indykiem i brokułem
łatwe
2 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
200 gramów
200 mililitrów
1 opakowanie
100 gramów
25 gramów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron al dente według instrukcji na opakowaniu.
Krok 2
Brokuła podziel na mniejsze różyczki. Indyka pokrój na małe kawałki.
Krok 3
Na patelni rozgrzej oliwę. Podsmaż indyka aż się zarumieni, przypraw solą i pieprzem.
Krok 4
Dodaj brokuła i podsmaż przez chwilę.
Krok 5
Do mleka dodaj FIX Knorr i dobrze wymieszaj
Krok 6
Następnie dodaj sos, masło i połowę startego sera na patelnię. Mieszaj aż sos się lekko zgęstnieje. Dodaj makaron i wymieszaj.
Krok 7
Przełóż wszystko do naczynia żaroodpornego, posyp resztą starego sera i piecz przez 20 minut w 200 stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej