
Składniki
600 gramów
600 gramów
50 mililitrów
30 mililitrów
3 gramy
1 łyżeczka
15 gramów
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek przeciśnij przez praskę i zagotuj w 50 ml wody pod przykryciem, na małym ogniu przez 5 minut. Niech wystygnie.
Krok 2
Wymieszaj czosnek z mięsem mielonym, dodaj wodę mineralną, sodę i dopraw solą. Wstaw do lodówki na 3 godziny (najlepiej na całą noc).
Krok 3
Z mięsa uformuj podłużne kiełbaski i ponownie wstaw do lodówki na godzinę.
Krok 4
Wszystkie kiełbaski wysmaruj olejem i smaż na patelni z każdej strony na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej