
Składniki
600 gramów
600 gramów
50 mililitrów
30 mililitrów
3 gramy
1 łyżeczka
15 gramów
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek przeciśnij przez praskę i zagotuj w 50 ml wody pod przykryciem, na małym ogniu przez 5 minut. Niech wystygnie.
Krok 2
Wymieszaj czosnek z mięsem mielonym, dodaj wodę mineralną, sodę i dopraw solą. Wstaw do lodówki na 3 godziny (najlepiej na całą noc).
Krok 3
Z mięsa uformuj podłużne kiełbaski i ponownie wstaw do lodówki na godzinę.
Krok 4
Wszystkie kiełbaski wysmaruj olejem i smaż na patelni z każdej strony na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej