Chorwackie kiełbaski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chorwackie kiełbaski

Autor: IWONA

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

600 gramów

50 mililitrów

30 mililitrów

3 gramy

1 łyżeczka

15 gramów

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek przeciśnij przez praskę i zagotuj w 50 ml wody pod przykryciem, na małym ogniu przez 5 minut. Niech wystygnie.

Krok 2

Wymieszaj czosnek z mięsem mielonym, dodaj wodę mineralną, sodę i dopraw solą. Wstaw do lodówki na 3 godziny (najlepiej na całą noc).

Krok 3

Z mięsa uformuj podłużne kiełbaski i ponownie wstaw do lodówki na godzinę.

Krok 4

Wszystkie kiełbaski wysmaruj olejem i smaż na patelni z każdej strony na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chorwackie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chorwackie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chorwackie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chorwackie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chorwackie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chorwackie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chorwackie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chorwackie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ciastka z kleiku ryżowego
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej