
Składniki
600 gramów
600 gramów
50 mililitrów
30 mililitrów
3 gramy
1 łyżeczka
15 gramów
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek przeciśnij przez praskę i zagotuj w 50 ml wody pod przykryciem, na małym ogniu przez 5 minut. Niech wystygnie.
Krok 2
Wymieszaj czosnek z mięsem mielonym, dodaj wodę mineralną, sodę i dopraw solą. Wstaw do lodówki na 3 godziny (najlepiej na całą noc).
Krok 3
Z mięsa uformuj podłużne kiełbaski i ponownie wstaw do lodówki na godzinę.
Krok 4
Wszystkie kiełbaski wysmaruj olejem i smaż na patelni z każdej strony na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























