Chorwackie kiełbaski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chorwackie kiełbaski

Autor: IWONA

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

600 gramów

50 mililitrów

30 mililitrów

3 gramy

1 łyżeczka

15 gramów

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek przeciśnij przez praskę i zagotuj w 50 ml wody pod przykryciem, na małym ogniu przez 5 minut. Niech wystygnie.

Krok 2

Wymieszaj czosnek z mięsem mielonym, dodaj wodę mineralną, sodę i dopraw solą. Wstaw do lodówki na 3 godziny (najlepiej na całą noc).

Krok 3

Z mięsa uformuj podłużne kiełbaski i ponownie wstaw do lodówki na godzinę.

Krok 4

Wszystkie kiełbaski wysmaruj olejem i smaż na patelni z każdej strony na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chorwackie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chorwackie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chorwackie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chorwackie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chorwackie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chorwackie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chorwackie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chorwackie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ryba z sosem pieczarkowym
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej