Składniki
3 łyżki
1 opakowanie
4 sztuki
4 sztuki
2 sztuki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu.
Krok 2
Listki cykorii czy sałaty układamy na półmisku i polewamy ją przygotowanym sosem. Papryczki kroimy na ćwiartki. Plastry łososia lekko zwijamy i kładziemy na sałacie. Układamy papryczkę, plasterki cytryny. Sałatkę posypujemy kaparami i posiekaną natką pietruszki..
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej