Wykwintna sałatka z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wykwintna sałatka z łososiem

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 opakowanie

4 sztuki

4 sztuki

2 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Listki cykorii czy sałaty układamy na półmisku i polewamy ją przygotowanym sosem. Papryczki kroimy na ćwiartki. Plastry łososia lekko zwijamy i kładziemy na sałacie. Układamy papryczkę, plasterki cytryny. Sałatkę posypujemy kaparami i posiekaną natką pietruszki..

Angie

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wykwintna sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wykwintna sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wykwintna sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wykwintna sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wykwintna sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wykwintna sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wykwintna sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wykwintna sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej