Zapiekany makaron z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekany makaron z kurczakiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj na al dente. Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i przesmaż.

Krok 2

Pomidory, paprykę, cebulę i ogórka pokrój w kostkę. Wszystko razem dokładnie wymieszaj i przypraw przyprawami.

Krok 3

Fix Ryba zapiekana w sosie koperkowym Knorr połącz z jogurtem.

Krok 4

Makaron wymieszaj z kurczakiem i warzywami. Przełoż do brytfanki wyłożonej papierem do pieczenia.

Krok 5

Polej zapiekankę fixem. Zapiekaj 20 minut w temp. 180stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekany makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekany makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekany makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekany makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekany makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekany makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekany makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekany makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Botwinka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej