Zapiekany makaron z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekany makaron z kurczakiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj na al dente. Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i przesmaż.

Krok 2

Pomidory, paprykę, cebulę i ogórka pokrój w kostkę. Wszystko razem dokładnie wymieszaj i przypraw przyprawami.

Krok 3

Fix Ryba zapiekana w sosie koperkowym Knorr połącz z jogurtem.

Krok 4

Makaron wymieszaj z kurczakiem i warzywami. Przełoż do brytfanki wyłożonej papierem do pieczenia.

Krok 5

Polej zapiekankę fixem. Zapiekaj 20 minut w temp. 180stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekany makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekany makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekany makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekany makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekany makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekany makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekany makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekany makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Klasyczna zupa cebulowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej