Zapiekany makaron z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekany makaron z kurczakiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj na al dente. Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i przesmaż.

Krok 2

Pomidory, paprykę, cebulę i ogórka pokrój w kostkę. Wszystko razem dokładnie wymieszaj i przypraw przyprawami.

Krok 3

Fix Ryba zapiekana w sosie koperkowym Knorr połącz z jogurtem.

Krok 4

Makaron wymieszaj z kurczakiem i warzywami. Przełoż do brytfanki wyłożonej papierem do pieczenia.

Krok 5

Polej zapiekankę fixem. Zapiekaj 20 minut w temp. 180stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekany makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekany makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekany makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekany makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekany makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekany makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekany makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekany makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
21 osób ogląda przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej