Gotowany kalafior na gorąco w sosie ziołowym | Przepisy.pl pixel

Kalafior na gorąco w sosie ziołowym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do dużego garnka włóż dużego kalafiora i gotuj przez kilkanaście minut.

Krok 2

Następnie dodaj do kalafiora. kostki Rosołu szlachetnego drobiowo-warzywnego Knorr (jeśli zależy ci na intensywnym smaku bulionu, możesz od razu gotować z nim kalafiora).

Krok 3

W osobnym naczyniu przygotuj sos, mieszając Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy z jogurtem naturalny i śmietaną, a następnie stopniowo dodając zioła według własnego uznania. Po wyjęciu kalafiora z garnka polej go przygotowanym sosem. Podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalafior na gorąco w sosie ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalafior na gorąco w sosie ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalafior na gorąco w sosie ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalafior na gorąco w sosie ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalafior na gorąco w sosie ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalafior na gorąco w sosie ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalafior na gorąco w sosie ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalafior na gorąco w sosie ziołowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Tagliatelle ze szpinakiem
czas przygotowania
35 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej