Gotowany kalafior na gorąco w sosie ziołowym | Przepisy.pl pixel

Kalafior na gorąco w sosie ziołowym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do dużego garnka włóż dużego kalafiora i gotuj przez kilkanaście minut.

Krok 2

Następnie dodaj do kalafiora. kostki Rosołu szlachetnego drobiowo-warzywnego Knorr (jeśli zależy ci na intensywnym smaku bulionu, możesz od razu gotować z nim kalafiora).

Krok 3

W osobnym naczyniu przygotuj sos, mieszając Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy z jogurtem naturalny i śmietaną, a następnie stopniowo dodając zioła według własnego uznania. Po wyjęciu kalafiora z garnka polej go przygotowanym sosem. Podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalafior na gorąco w sosie ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalafior na gorąco w sosie ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalafior na gorąco w sosie ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalafior na gorąco w sosie ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalafior na gorąco w sosie ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalafior na gorąco w sosie ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalafior na gorąco w sosie ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalafior na gorąco w sosie ziołowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej