Gotowany kalafior na gorąco w sosie ziołowym | Przepisy.pl pixel

Kalafior na gorąco w sosie ziołowym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do dużego garnka włóż dużego kalafiora i gotuj przez kilkanaście minut.

Krok 2

Następnie dodaj do kalafiora. kostki Rosołu szlachetnego drobiowo-warzywnego Knorr (jeśli zależy ci na intensywnym smaku bulionu, możesz od razu gotować z nim kalafiora).

Krok 3

W osobnym naczyniu przygotuj sos, mieszając Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy z jogurtem naturalny i śmietaną, a następnie stopniowo dodając zioła według własnego uznania. Po wyjęciu kalafiora z garnka polej go przygotowanym sosem. Podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalafior na gorąco w sosie ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalafior na gorąco w sosie ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalafior na gorąco w sosie ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalafior na gorąco w sosie ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalafior na gorąco w sosie ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalafior na gorąco w sosie ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalafior na gorąco w sosie ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej