
Składniki
2 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do dużego garnka włóż dużego kalafiora i gotuj przez kilkanaście minut.
Krok 2
Następnie dodaj do kalafiora. kostki Rosołu szlachetnego drobiowo-warzywnego Knorr (jeśli zależy ci na intensywnym smaku bulionu, możesz od razu gotować z nim kalafiora).
Krok 3
W osobnym naczyniu przygotuj sos, mieszając Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy z jogurtem naturalny i śmietaną, a następnie stopniowo dodając zioła według własnego uznania. Po wyjęciu kalafiora z garnka polej go przygotowanym sosem. Podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej