Gotowany kalafior na gorąco w sosie ziołowym | Przepisy.pl pixel

Kalafior na gorąco w sosie ziołowym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do dużego garnka włóż dużego kalafiora i gotuj przez kilkanaście minut.

Krok 2

Następnie dodaj do kalafiora. kostki Rosołu szlachetnego drobiowo-warzywnego Knorr (jeśli zależy ci na intensywnym smaku bulionu, możesz od razu gotować z nim kalafiora).

Krok 3

W osobnym naczyniu przygotuj sos, mieszając Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy z jogurtem naturalny i śmietaną, a następnie stopniowo dodając zioła według własnego uznania. Po wyjęciu kalafiora z garnka polej go przygotowanym sosem. Podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalafior na gorąco w sosie ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalafior na gorąco w sosie ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalafior na gorąco w sosie ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalafior na gorąco w sosie ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalafior na gorąco w sosie ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalafior na gorąco w sosie ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalafior na gorąco w sosie ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalafior na gorąco w sosie ziołowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej