Gotowany kalafior na gorąco w sosie ziołowym | Przepisy.pl

Kalafior na gorąco w sosie ziołowym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do dużego garnka włóż dużego kalafiora i gotuj przez kilkanaście minut.

Krok 2

Następnie dodaj do kalafiora. kostki Rosołu szlachetnego drobiowo-warzywnego Knorr (jeśli zależy ci na intensywnym smaku bulionu, możesz od razu gotować z nim kalafiora).

Krok 3

W osobnym naczyniu przygotuj sos, mieszając Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy z jogurtem naturalny i śmietaną, a następnie stopniowo dodając zioła według własnego uznania. Po wyjęciu kalafiora z garnka polej go przygotowanym sosem. Podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalafior na gorąco w sosie ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalafior na gorąco w sosie ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalafior na gorąco w sosie ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalafior na gorąco w sosie ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalafior na gorąco w sosie ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalafior na gorąco w sosie ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalafior na gorąco w sosie ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej