Kalafior zapiekany z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kalafior zapiekany z serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 szklanka

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafiora umyj, rozdziel n mniejsze różyczki i wrzuć na 10 min. do wody wymieszanej z octem. Po tym czasie, ugotuj go w dobrze osolonej wodzie, aż będzie miękki. Odcedź.

Krok 2

Papryczkę chili umyj i usuń nasionka, pokrój w drobniutką kosteczkę. W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym tłuszczem ułóż kawałki kalafiora.

Krok 3

Śmietanę zagotuj dopraw do smaku i tak przygotowanym sosem zalej różyczki warzywa. Oprósz posiekanym szczypiorkiem, kosteczką papryczki i parmezanem. Ostrą zapiekankę z kalafiorem piecz przez ok. 10-15 min. w temperaturze 250 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalafior zapiekany z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalafior zapiekany z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalafior zapiekany z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalafior zapiekany z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalafior zapiekany z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalafior zapiekany z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalafior zapiekany z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej