Kalafior w sosie orzechowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalafior w sosie orzechowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

147 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

99 osób wydrukowało

Pobierz pdf

181 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 opakowanie

2 łyżki

4 łyżki

10 dekagramów

400 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafiora podziel na mniejsze różyczki.

Kalafior w sosie orzechowym - Krok 1

Krok 2

W szerokim rondlu lub woku na rozgrzanym oleju podsmaż różyczki z kalafiora.

Kalafior w sosie orzechowym - Krok 2

Krok 3

Po chwili dodaj posiekany czosnek i rozkruszone orzechy.

Kalafior w sosie orzechowym - Krok 3

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z 400 ml wody i wlej na patelnię.

Kalafior w sosie orzechowym - Krok 4

Krok 5

Całość dokładnie wymieszaj i duś kilka minut. Podawaj skropione olejem sezamowym. Takie danie może stanowić samodzielny posiłek lub dodatek do mięs i ryb.

Kalafior w sosie orzechowym - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalafior w sosie orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalafior w sosie orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalafior w sosie orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalafior w sosie orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalafior w sosie orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalafior w sosie orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalafior w sosie orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalafior w sosie orzechowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kalafior w sosie orzechowymKalafior w sosie orzechowym

Kalafiora podziel na mniejsze różyczki.