Kalafior w sosie orzechowym - z sosem orzechowym | Przepisy.pl pixel

Kalafior w sosie orzechowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
153 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

155 osób wydrukowało

Pobierz pdf

213 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 opakowanie

2 łyżki

4 łyżki

10 dekagramów

400 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafiora podziel na mniejsze różyczki.

Kalafior w sosie orzechowym - Krok 1

Krok 2

W szerokim rondlu lub woku na rozgrzanym oleju podsmaż różyczki z kalafiora.

Kalafior w sosie orzechowym - Krok 2

Krok 3

Po chwili dodaj posiekany czosnek i rozkruszone orzechy.

Kalafior w sosie orzechowym - Krok 3

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z 400 ml wody i wlej na patelnię.

Kalafior w sosie orzechowym - Krok 4

Krok 5

Całość dokładnie wymieszaj i duś kilka minut. Podawaj skropione olejem sezamowym. Takie danie może stanowić samodzielny posiłek lub dodatek do mięs i ryb.

Kalafior w sosie orzechowym - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalafior w sosie orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalafior w sosie orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalafior w sosie orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalafior w sosie orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalafior w sosie orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalafior w sosie orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalafior w sosie orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalafior w sosie orzechowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kalafior w sosie orzechowymKalafior w sosie orzechowym

Kalafiora podziel na mniejsze różyczki.