Kalafior w sosie orzechowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalafior w sosie orzechowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

124 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

85 osób wydrukowało

Pobierz pdf

152 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 opakowanie

2 łyżki

4 łyżki

10 dekagramów

400 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafiora podziel na mniejsze różyczki.

Kalafior w sosie orzechowym - Krok 1

Krok 2

W szerokim rondlu lub woku na rozgrzanym oleju podsmaż różyczki z kalafiora.

Kalafior w sosie orzechowym - Krok 2

Krok 3

Po chwili dodaj posiekany czosnek i rozkruszone orzechy.

Kalafior w sosie orzechowym - Krok 3

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z 400 ml wody i wlej na patelnię.

Kalafior w sosie orzechowym - Krok 4

Krok 5

Całość dokładnie wymieszaj i duś kilka minut. Podawaj skropione olejem sezamowym. Takie danie może stanowić samodzielny posiłek lub dodatek do mięs i ryb.

Kalafior w sosie orzechowym - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalafior w sosie orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalafior w sosie orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalafior w sosie orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalafior w sosie orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalafior w sosie orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalafior w sosie orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalafior w sosie orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalafior w sosie orzechowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Wątróbka z jabłkami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej