Kalafior w sosie orzechowym - z sosem orzechowym | Przepisy.pl pixel

Kalafior w sosie orzechowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
151 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

154 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

208 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 opakowanie

2 łyżki

4 łyżki

10 dekagramów

400 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafiora podziel na mniejsze różyczki.

Kalafior w sosie orzechowym - Krok 1

Krok 2

W szerokim rondlu lub woku na rozgrzanym oleju podsmaż różyczki z kalafiora.

Kalafior w sosie orzechowym - Krok 2

Krok 3

Po chwili dodaj posiekany czosnek i rozkruszone orzechy.

Kalafior w sosie orzechowym - Krok 3

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z 400 ml wody i wlej na patelnię.

Kalafior w sosie orzechowym - Krok 4

Krok 5

Całość dokładnie wymieszaj i duś kilka minut. Podawaj skropione olejem sezamowym. Takie danie może stanowić samodzielny posiłek lub dodatek do mięs i ryb.

Kalafior w sosie orzechowym - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalafior w sosie orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalafior w sosie orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalafior w sosie orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalafior w sosie orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalafior w sosie orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalafior w sosie orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalafior w sosie orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalafior w sosie orzechowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kalafior w sosie orzechowymKalafior w sosie orzechowym

Kalafiora podziel na mniejsze różyczki.