Kalafior w sosie orzechowym - z sosem orzechowym | Przepisy.pl pixel

Kalafior w sosie orzechowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
150 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

151 osób wydrukowało

Pobierz pdf

204 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 opakowanie

2 łyżki

4 łyżki

10 dekagramów

400 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafiora podziel na mniejsze różyczki.

Kalafior w sosie orzechowym - Krok 1

Krok 2

W szerokim rondlu lub woku na rozgrzanym oleju podsmaż różyczki z kalafiora.

Kalafior w sosie orzechowym - Krok 2

Krok 3

Po chwili dodaj posiekany czosnek i rozkruszone orzechy.

Kalafior w sosie orzechowym - Krok 3

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z 400 ml wody i wlej na patelnię.

Kalafior w sosie orzechowym - Krok 4

Krok 5

Całość dokładnie wymieszaj i duś kilka minut. Podawaj skropione olejem sezamowym. Takie danie może stanowić samodzielny posiłek lub dodatek do mięs i ryb.

Kalafior w sosie orzechowym - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalafior w sosie orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalafior w sosie orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalafior w sosie orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalafior w sosie orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalafior w sosie orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalafior w sosie orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalafior w sosie orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalafior w sosie orzechowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Meksykański kociołek
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kalafior w sosie orzechowymKalafior w sosie orzechowym

Kalafiora podziel na mniejsze różyczki.