
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 opakowanie
2 łyżki
4 łyżki
10 dekagramów
400 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafiora podziel na mniejsze różyczki.

Krok 2
W szerokim rondlu lub woku na rozgrzanym oleju podsmaż różyczki z kalafiora.

Krok 3
Po chwili dodaj posiekany czosnek i rozkruszone orzechy.

Krok 4
Fix Knorr wymieszaj z 400 ml wody i wlej na patelnię.

Krok 5
Całość dokładnie wymieszaj i duś kilka minut. Podawaj skropione olejem sezamowym. Takie danie może stanowić samodzielny posiłek lub dodatek do mięs i ryb.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Kurczak słodko-kwaśny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kalafior w sosie orzechowym
Kalafiora podziel na mniejsze różyczki.