Tarta z cukinią i pomidorkami koktajlowymi
średnie
2 osoby zapisały

Składniki
1 szklanka
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
10 sztuk
1 opakowanie
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z mąki, jajka i masła wyrób ciasto, wstaw na 30 min do lodówki. Po tym czasie rozwałkuj i wyłóż blachę do tarty. Podpiecz 10-15 minut w piekarniku przy 180 stopniach.
Krok 2
Śmietanę zagotuj, dodaj przyprawy w mini kostce Knorr. Poczekaj chwilę, aż zgęstnieje. Wylej na tartę.
Krok 3
Na wierzch tary wyłóż pokrojoną w plastry cukinię i pomidorki koktajlowe przekrojone na pól.
Krok 4
Piecz tartę przez 20 minut przy 180 stopniach, a na ostatnie 5 min zmień funkcję piekarnika na termoobieg.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej