Tarta z cukinią i pomidorkami koktajlowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tarta z cukinią i pomidorkami koktajlowymi

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

10 sztuk

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, jajka i masła wyrób ciasto, wstaw na 30 min do lodówki. Po tym czasie rozwałkuj i wyłóż blachę do tarty. Podpiecz 10-15 minut w piekarniku przy 180 stopniach.

Krok 2

Śmietanę zagotuj, dodaj przyprawy w mini kostce Knorr. Poczekaj chwilę, aż zgęstnieje. Wylej na tartę.

Krok 3

Na wierzch tary wyłóż pokrojoną w plastry cukinię i pomidorki koktajlowe przekrojone na pól.

Krok 4

Piecz tartę przez 20 minut przy 180 stopniach, a na ostatnie 5 min zmień funkcję piekarnika na termoobieg.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tarta z cukinią i pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tarta z cukinią i pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tarta z cukinią i pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tarta z cukinią i pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tarta z cukinią i pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tarta z cukinią i pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tarta z cukinią i pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tarta z cukinią i pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej