Tarta z cukinią i pomidorkami koktajlowymi
średnie
1 osoba zapisała
Składniki
1 szklanka
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
10 sztuk
1 opakowanie
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z mąki, jajka i masła wyrób ciasto, wstaw na 30 min do lodówki. Po tym czasie rozwałkuj i wyłóż blachę do tarty. Podpiecz 10-15 minut w piekarniku przy 180 stopniach.
Krok 2
Śmietanę zagotuj, dodaj przyprawy w mini kostce Knorr. Poczekaj chwilę, aż zgęstnieje. Wylej na tartę.
Krok 3
Na wierzch tary wyłóż pokrojoną w plastry cukinię i pomidorki koktajlowe przekrojone na pól.
Krok 4
Piecz tartę przez 20 minut przy 180 stopniach, a na ostatnie 5 min zmień funkcję piekarnika na termoobieg.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNa zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej