Tarta z cukinią i pomidorkami koktajlowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tarta z cukinią i pomidorkami koktajlowymi

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

10 sztuk

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, jajka i masła wyrób ciasto, wstaw na 30 min do lodówki. Po tym czasie rozwałkuj i wyłóż blachę do tarty. Podpiecz 10-15 minut w piekarniku przy 180 stopniach.

Krok 2

Śmietanę zagotuj, dodaj przyprawy w mini kostce Knorr. Poczekaj chwilę, aż zgęstnieje. Wylej na tartę.

Krok 3

Na wierzch tary wyłóż pokrojoną w plastry cukinię i pomidorki koktajlowe przekrojone na pól.

Krok 4

Piecz tartę przez 20 minut przy 180 stopniach, a na ostatnie 5 min zmień funkcję piekarnika na termoobieg.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tarta z cukinią i pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tarta z cukinią i pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tarta z cukinią i pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tarta z cukinią i pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tarta z cukinią i pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tarta z cukinią i pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tarta z cukinią i pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tarta z cukinią i pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej