Rybne poduszeczki z sosem sweet chilli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybne poduszeczki z sosem sweet chilli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
179 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

83 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

148 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 łyżeczka

1 łyżka

2 sztuki

50 mililitrów

0.6 litra

250 gramów

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj i przeciśnij przez praskę. Dodaj śmietanę oraz margarynę i dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Jajka ubij w miseczce, następnie dodaj rozdrobnione ryby i zmiksuj razem.

Krok 3

Ziemniaczane puree wymieszaj z jajkami i dopraw do smaku Delikatem Knorr.

Krok 4

Z gotowej masy stołową łyżką nabieraj niewielkie porcje i ostrożnie kładź na rozgrzany olej. Smaż ok. 3 minut na złoty kolor. Podawaj z sosem sweet chili.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybne poduszeczki z sosem sweet chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybne poduszeczki z sosem sweet chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybne poduszeczki z sosem sweet chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybne poduszeczki z sosem sweet chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybne poduszeczki z sosem sweet chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybne poduszeczki z sosem sweet chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybne poduszeczki z sosem sweet chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybne poduszeczki z sosem sweet chilli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej