Rybne poduszeczki z sosem sweet chilli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybne poduszeczki z sosem sweet chilli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
179 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

82 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

148 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 łyżeczka

1 łyżka

2 sztuki

50 mililitrów

0.6 litra

250 gramów

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj i przeciśnij przez praskę. Dodaj śmietanę oraz margarynę i dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Jajka ubij w miseczce, następnie dodaj rozdrobnione ryby i zmiksuj razem.

Krok 3

Ziemniaczane puree wymieszaj z jajkami i dopraw do smaku Delikatem Knorr.

Krok 4

Z gotowej masy stołową łyżką nabieraj niewielkie porcje i ostrożnie kładź na rozgrzany olej. Smaż ok. 3 minut na złoty kolor. Podawaj z sosem sweet chili.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybne poduszeczki z sosem sweet chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybne poduszeczki z sosem sweet chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybne poduszeczki z sosem sweet chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybne poduszeczki z sosem sweet chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybne poduszeczki z sosem sweet chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybne poduszeczki z sosem sweet chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybne poduszeczki z sosem sweet chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybne poduszeczki z sosem sweet chilli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej