Rybne poduszeczki z sosem sweet chilli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybne poduszeczki z sosem sweet chilli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
179 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

83 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

148 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 łyżeczka

1 łyżka

2 sztuki

50 mililitrów

0.6 litra

250 gramów

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj i przeciśnij przez praskę. Dodaj śmietanę oraz margarynę i dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Jajka ubij w miseczce, następnie dodaj rozdrobnione ryby i zmiksuj razem.

Krok 3

Ziemniaczane puree wymieszaj z jajkami i dopraw do smaku Delikatem Knorr.

Krok 4

Z gotowej masy stołową łyżką nabieraj niewielkie porcje i ostrożnie kładź na rozgrzany olej. Smaż ok. 3 minut na złoty kolor. Podawaj z sosem sweet chili.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybne poduszeczki z sosem sweet chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybne poduszeczki z sosem sweet chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybne poduszeczki z sosem sweet chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybne poduszeczki z sosem sweet chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybne poduszeczki z sosem sweet chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybne poduszeczki z sosem sweet chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybne poduszeczki z sosem sweet chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybne poduszeczki z sosem sweet chilli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ziemniaki z tymiankiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej