Rybne poduszeczki z sosem sweet chilli
łatwe
148 osób zapisało

Składniki
200 gramów
1 łyżeczka
1 łyżka
2 sztuki
50 mililitrów
0.6 litra
250 gramów
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj i przeciśnij przez praskę. Dodaj śmietanę oraz margarynę i dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Jajka ubij w miseczce, następnie dodaj rozdrobnione ryby i zmiksuj razem.
Krok 3
Ziemniaczane puree wymieszaj z jajkami i dopraw do smaku Delikatem Knorr.
Krok 4
Z gotowej masy stołową łyżką nabieraj niewielkie porcje i ostrożnie kładź na rozgrzany olej. Smaż ok. 3 minut na złoty kolor. Podawaj z sosem sweet chili.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej