Rybne poduszeczki z sosem sweet chilli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybne poduszeczki z sosem sweet chilli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

178 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

79 osób wydrukowało

Pobierz pdf

145 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 łyżeczka

1 łyżka

2 sztuki

50 mililitrów

0.6 litra

250 gramów

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj i przeciśnij przez praskę. Dodaj śmietanę oraz margarynę i dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Jajka ubij w miseczce, następnie dodaj rozdrobnione ryby i zmiksuj razem.

Krok 3

Ziemniaczane puree wymieszaj z jajkami i dopraw do smaku Delikatem Knorr.

Krok 4

Z gotowej masy stołową łyżką nabieraj niewielkie porcje i ostrożnie kładź na rozgrzany olej. Smaż ok. 3 minut na złoty kolor. Podawaj z sosem sweet chili.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybne poduszeczki z sosem sweet chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybne poduszeczki z sosem sweet chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybne poduszeczki z sosem sweet chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybne poduszeczki z sosem sweet chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybne poduszeczki z sosem sweet chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybne poduszeczki z sosem sweet chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybne poduszeczki z sosem sweet chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybne poduszeczki z sosem sweet chilli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Baba ziemniaczana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej