Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
1 szklanka
1 szklanka
1 sztuka
5 sztuk
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby namocz dzień wcześniej, następnie ugotuj.
Krok 2
Kapustę sparz, oddziel liście i zetnij grube nerwy.
Krok 3
Kaszę ugotuj w 2,5 szklankach osolonej wody. Wymieszaj z orzechami i dopraw.
Krok 4
Farsz zawijaj w liście kapusty.
Krok 5
Cebulę obierz, posiekaj i podsmaż. Dodaj grzyby i smaż przez chwilę.
Krok 6
Gołąbki układaj w garnku, wlej pomidory z zalewą i wsyp cebulę z grzybami. Przypraw i dodaj masło. Duś do miękkości.
Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej