Orzechowe gołąbki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orzechowe gołąbki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 szklanka

1 szklanka

1 sztuka

5 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namocz dzień wcześniej, następnie ugotuj.

Krok 2

Kapustę sparz, oddziel liście i zetnij grube nerwy.

Krok 3

Kaszę ugotuj w 2,5 szklankach osolonej wody. Wymieszaj z orzechami i dopraw.

Krok 4

Farsz zawijaj w liście kapusty.

Krok 5

Cebulę obierz, posiekaj i podsmaż. Dodaj grzyby i smaż przez chwilę.

Krok 6

Gołąbki układaj w garnku, wlej pomidory z zalewą i wsyp cebulę z grzybami. Przypraw i dodaj masło. Duś do miękkości.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orzechowe gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orzechowe gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orzechowe gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orzechowe gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orzechowe gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orzechowe gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orzechowe gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orzechowe gołąbki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej