Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
1 szklanka
1 szklanka
1 sztuka
5 sztuk
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby namocz dzień wcześniej, następnie ugotuj.
Krok 2
Kapustę sparz, oddziel liście i zetnij grube nerwy.
Krok 3
Kaszę ugotuj w 2,5 szklankach osolonej wody. Wymieszaj z orzechami i dopraw.
Krok 4
Farsz zawijaj w liście kapusty.
Krok 5
Cebulę obierz, posiekaj i podsmaż. Dodaj grzyby i smaż przez chwilę.
Krok 6
Gołąbki układaj w garnku, wlej pomidory z zalewą i wsyp cebulę z grzybami. Przypraw i dodaj masło. Duś do miękkości.
Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej