Orzechowe gołąbki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orzechowe gołąbki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 szklanka

1 szklanka

1 sztuka

5 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namocz dzień wcześniej, następnie ugotuj.

Krok 2

Kapustę sparz, oddziel liście i zetnij grube nerwy.

Krok 3

Kaszę ugotuj w 2,5 szklankach osolonej wody. Wymieszaj z orzechami i dopraw.

Krok 4

Farsz zawijaj w liście kapusty.

Krok 5

Cebulę obierz, posiekaj i podsmaż. Dodaj grzyby i smaż przez chwilę.

Krok 6

Gołąbki układaj w garnku, wlej pomidory z zalewą i wsyp cebulę z grzybami. Przypraw i dodaj masło. Duś do miękkości.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orzechowe gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orzechowe gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orzechowe gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orzechowe gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orzechowe gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orzechowe gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orzechowe gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orzechowe gołąbki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej