
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
1 szklanka
1 szklanka
1 sztuka
5 sztuk
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby namocz dzień wcześniej, następnie ugotuj.
Krok 2
Kapustę sparz, oddziel liście i zetnij grube nerwy.
Krok 3
Kaszę ugotuj w 2,5 szklankach osolonej wody. Wymieszaj z orzechami i dopraw.
Krok 4
Farsz zawijaj w liście kapusty.
Krok 5
Cebulę obierz, posiekaj i podsmaż. Dodaj grzyby i smaż przez chwilę.
Krok 6
Gołąbki układaj w garnku, wlej pomidory z zalewą i wsyp cebulę z grzybami. Przypraw i dodaj masło. Duś do miękkości.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej