Miruna z piekarnika w sosie - zapiekana: przepis | Przepisy.pl pixel

Miruna zapiekana w sosie serowym z ziemniakami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

35

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

102 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

161 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

500 gramów

1 opakowanie

100 gramów

300 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, po czym ostudź. Z ryby usuń skórę, i pokrój na mniejsze kawałki o szerokości ok. 3 cm. Z ryby usuń skórę, i pokrój na mniejsze kawałki o szerokości ok. 3 cm.

Miruna zapiekana w sosie serowym z ziemniakami  - Krok 1

Krok 2

Ziemniaki obierz ze skóry i pokrój w cienkie plastry, cebulę pokrój w piórka, czosnek przeciśnij przez praskę lub posiekaj nożem.

Miruna zapiekana w sosie serowym z ziemniakami  - Krok 2

Krok 3

Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr połącz z zimną wodą i zagotuj, cały czas mieszając, aż powstanie dość gęsty sos.

Miruna zapiekana w sosie serowym z ziemniakami  - Krok 3

Krok 4

Pokrojone ziemniaki ułóż na spód naczynia żaroodpornego posmarowanego masłem, następnie ułóż pokrojona cebulę i dodaj czosnek, oprósz pieprzem i na wierzch połóż kawałki ryby. Następnie ułóż kolejną warstwę ziemniaków, cebuli i czosnku, oprósz pieprzem i ułóż resztę ryby.

Miruna zapiekana w sosie serowym z ziemniakami  - Krok 4

Krok 5

Całość zalej gotowym sosem i zapiekaj pod przykryciem w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni C przez ok. 40 minut. Pod koniec pieczenia zdejmij pokrywę, posyp startym serem i zapiecz, aż ser się zrumieni.

Miruna zapiekana w sosie serowym z ziemniakami  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Miruna zapiekana w sosie serowym z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Miruna zapiekana w sosie serowym z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Miruna zapiekana w sosie serowym z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Miruna zapiekana w sosie serowym z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Miruna zapiekana w sosie serowym z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Miruna zapiekana w sosie serowym z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Miruna zapiekana w sosie serowym z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Miruna zapiekana w sosie serowym z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Meksykańskie burrito
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Miruna zapiekana w sosie serowym z ziemniakami Miruna zapiekana w sosie serowym z ziemniakami

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, po czym ostudź. Z ryby usuń skórę, i pokrój na mniejsze kawałki o szerokości ok. 3 cm. Z ryby usuń skórę, i pokrój na mniejsze kawałki o szerokości ok. 3 cm.