Miruna zapiekana w sosie serowym z ziemniakami
łatwe
161 osób zapisało

Składniki
600 gramów
500 gramów
1 opakowanie
100 gramów
300 mililitrów
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, po czym ostudź. Z ryby usuń skórę, i pokrój na mniejsze kawałki o szerokości ok. 3 cm. Z ryby usuń skórę, i pokrój na mniejsze kawałki o szerokości ok. 3 cm.

Krok 2
Ziemniaki obierz ze skóry i pokrój w cienkie plastry, cebulę pokrój w piórka, czosnek przeciśnij przez praskę lub posiekaj nożem.

Krok 3
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr połącz z zimną wodą i zagotuj, cały czas mieszając, aż powstanie dość gęsty sos.

Krok 4
Pokrojone ziemniaki ułóż na spód naczynia żaroodpornego posmarowanego masłem, następnie ułóż pokrojona cebulę i dodaj czosnek, oprósz pieprzem i na wierzch połóż kawałki ryby. Następnie ułóż kolejną warstwę ziemniaków, cebuli i czosnku, oprósz pieprzem i ułóż resztę ryby.

Krok 5
Całość zalej gotowym sosem i zapiekaj pod przykryciem w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni C przez ok. 40 minut. Pod koniec pieczenia zdejmij pokrywę, posyp startym serem i zapiecz, aż ser się zrumieni.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Miruna zapiekana w sosie serowym z ziemniakami
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, po czym ostudź. Z ryby usuń skórę, i pokrój na mniejsze kawałki o szerokości ok. 3 cm. Z ryby usuń skórę, i pokrój na mniejsze kawałki o szerokości ok. 3 cm.