Miruna zapiekana w sosie serowym z ziemniakami
łatwe
142 osoby zapisały

Składniki
600 gramów
500 gramów
1 opakowanie
100 gramów
300 mililitrów
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, po czym ostudź. Z ryby usuń skórę, i pokrój na mniejsze kawałki o szerokości ok. 3 cm. Z ryby usuń skórę, i pokrój na mniejsze kawałki o szerokości ok. 3 cm.
Krok 2
Ziemniaki obierz ze skóry i pokrój w cienkie plastry, cebulę pokrój w piórka, czosnek przeciśnij przez praskę lub posiekaj nożem.
Krok 3
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr połącz z zimną wodą i zagotuj, cały czas mieszając, aż powstanie dość gęsty sos.
Krok 4
Pokrojone ziemniaki ułóż na spód naczynia żaroodpornego posmarowanego masłem, następnie ułóż pokrojona cebulę i dodaj czosnek, oprósz pieprzem i na wierzch połóż kawałki ryby. Następnie ułóż kolejną warstwę ziemniaków, cebuli i czosnku, oprósz pieprzem i ułóż resztę ryby.
Krok 5
Całość zalej gotowym sosem i zapiekaj pod przykryciem w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni C przez ok. 40 minut. Pod koniec pieczenia zdejmij pokrywę, posyp startym serem i zapiecz, aż ser się zrumieni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSłodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej