Sałatka z fasolki szparagowej i pomidorów
łatwe
14 osób zapisało
Składniki
500 gramów
4 sztuki
3 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
100 gramów
null
null
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolkę (może być mrożona) lekko obgotuj w osolonej wodzie, ostudź i pokrój.
Krok 2
Pomidory pokrój w cząstki. Cebulę posiekaj w krążki, przelej najpierw wrzątkiem, potem zimną wodą i odcedź.
Krok 3
Do majonezu dodaj oliwę, szczyptę pieprzu, ocet, szczyptę soli i polej tak przyrządzonym sosem składniki sałatki.
Krok 4
Całość posyp starty serem Beaufort i natką pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej