Sałatka z fasolki szparagowej i pomidorów
łatwe
17 osób zapisało

Składniki
500 gramów
4 sztuki
3 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
100 gramów
null
null
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolkę (może być mrożona) lekko obgotuj w osolonej wodzie, ostudź i pokrój.
Krok 2
Pomidory pokrój w cząstki. Cebulę posiekaj w krążki, przelej najpierw wrzątkiem, potem zimną wodą i odcedź.
Krok 3
Do majonezu dodaj oliwę, szczyptę pieprzu, ocet, szczyptę soli i polej tak przyrządzonym sosem składniki sałatki.
Krok 4
Całość posyp starty serem Beaufort i natką pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej