Sałatka z fasolki szparagowej i pomidorów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

4 sztuki

3 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

100 gramów

null

null

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę (może być mrożona) lekko obgotuj w osolonej wodzie, ostudź i pokrój.

Krok 2

Pomidory pokrój w cząstki. Cebulę posiekaj w krążki, przelej najpierw wrzątkiem, potem zimną wodą i odcedź.

Krok 3

Do majonezu dodaj oliwę, szczyptę pieprzu, ocet, szczyptę soli i polej tak przyrządzonym sosem składniki sałatki.

Krok 4

Całość posyp starty serem Beaufort i natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z fasolki szparagowej i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z fasolki szparagowej i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z fasolki szparagowej i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z fasolki szparagowej i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z fasolki szparagowej i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z fasolki szparagowej i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z fasolki szparagowej i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej