Sałatka z fasolki szparagowej i pomidorów
łatwe
17 osób zapisało

Składniki
2 łyżki
4 sztuki
null
500 gramów
2 łyżki
null
1 łyżka
3 łyżki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolkę (może być mrożona) lekko obgotuj w osolonej wodzie, ostudź i pokrój.
Krok 2
Pomidory pokrój w cząstki. Cebulę posiekaj w krążki, przelej najpierw wrzątkiem, potem zimną wodą i odcedź.
Krok 3
Do majonezu dodaj oliwę, szczyptę pieprzu, ocet, szczyptę soli i polej tak przyrządzonym sosem składniki sałatki.
Krok 4
Całość posyp starty serem Beaufort i natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej