Sałatka z szynki z kluseczkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z szynki z kluseczkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

3 łyżki

180 mililitrów

5 sztuk

200 gramów

4 sztuki

350 gramów

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron w wodzie z odrobiną oliwy, a następnie przepłukaj, odsącz i wystudź.

Krok 2

Jajko ugotuj na twardo, obierz i przekrój na ćwiartki.

Krok 3

Szynkę, ser i łodyżki selera pokrój w kostkę.

Krok 4

Cebulę drobno posiekaj.

Krok 5

Wymieszaj wszystko z makaronem i polej sosem majonezowym oraz musztardą.

Krok 6

Udekoruj sałatą, jajkiem i pomidorem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z szynki z kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z szynki z kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z szynki z kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z szynki z kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z szynki z kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z szynki z kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z szynki z kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z szynki z kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej