Sałatka z szynki z kluseczkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z szynki z kluseczkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

3 łyżki

180 mililitrów

5 sztuk

200 gramów

4 sztuki

350 gramów

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron w wodzie z odrobiną oliwy, a następnie przepłukaj, odsącz i wystudź.

Krok 2

Jajko ugotuj na twardo, obierz i przekrój na ćwiartki.

Krok 3

Szynkę, ser i łodyżki selera pokrój w kostkę.

Krok 4

Cebulę drobno posiekaj.

Krok 5

Wymieszaj wszystko z makaronem i polej sosem majonezowym oraz musztardą.

Krok 6

Udekoruj sałatą, jajkiem i pomidorem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z szynki z kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z szynki z kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z szynki z kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z szynki z kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z szynki z kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z szynki z kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z szynki z kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z szynki z kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej