
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
200 gramów
3 łyżki
180 mililitrów
5 sztuk
200 gramów
4 sztuki
350 gramów
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron w wodzie z odrobiną oliwy, a następnie przepłukaj, odsącz i wystudź.
Krok 2
Jajko ugotuj na twardo, obierz i przekrój na ćwiartki.
Krok 3
Szynkę, ser i łodyżki selera pokrój w kostkę.
Krok 4
Cebulę drobno posiekaj.
Krok 5
Wymieszaj wszystko z makaronem i polej sosem majonezowym oraz musztardą.
Krok 6
Udekoruj sałatą, jajkiem i pomidorem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej