
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
200 gramów
3 łyżki
180 mililitrów
5 sztuk
200 gramów
4 sztuki
350 gramów
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron w wodzie z odrobiną oliwy, a następnie przepłukaj, odsącz i wystudź.
Krok 2
Jajko ugotuj na twardo, obierz i przekrój na ćwiartki.
Krok 3
Szynkę, ser i łodyżki selera pokrój w kostkę.
Krok 4
Cebulę drobno posiekaj.
Krok 5
Wymieszaj wszystko z makaronem i polej sosem majonezowym oraz musztardą.
Krok 6
Udekoruj sałatą, jajkiem i pomidorem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej