
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
8 plastrów
15 sztuk
10 sztuk
1 sztuka
1 pęczek
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę rwiemy na małe kawałki.
Krok 2
Pomidorki kroimy na połówki.
Krok 3
Rzodkiewkę i ogórka kroimy w kostkę. Szynkę w paseczki.
Krok 4
Mieszamy wszystkie składniki z sosem przygotowanym według opisu na opakowaniu.
Krok 5
Podajemy posypaną szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z szynką
Sezon wiosenny i letni kuszą świeżymi warzywami. To doskonała okazja do samodzielnego przyrządzania prostych i szybkich sałatek z ich wykorzystaniem. Proponujemy Ci wariant z dodatkiem wędliny – sprawdzi się polędwica, gotowany drób oraz szynka parmeńska. Pokrój ją na paski lub większe kawałki. Do sałatki wybierz dowolny gatunek pomidora – malinówka oraz pomidory koktajlowe charakteryzują się słodkim posmakiem. Do całości dodaj także świeżego ogórka. Dojrzałego należy obrać ze skórki i ewentualnie wykroić z niego twarde ziarenka. W sezonie sięgnij również po pęczek rzodkiewki – możesz ją zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub skroić w cieniutkie talarki. Wspomniane składniki zmieszaj z porwanymi kawałkami sałaty. Dla urozmaicenia wyglądu i smaku dania warto przygotować własny miks sałat. Ciekawie będzie prezentować się połączenie masłowej, lodowej, rzymskiej i czerwonej. Sałatkę z szynką na koniec dopraw sosem koperkowo-ziołowym. Ostra papryka zaakcentuje nutę pikanterii, a smacznym dodatkiem mogą okazać się chrupiące grzanki. Wykorzystaj czosnkowe lub paprykowe.