Brukselka podana z wątróbką z tymiankiem

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

211

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

50 dekagramów

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

2 szczypty

2 szczypty

0.5 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę siekamy drobno i szklimy na maśle z dodatkiem oleju.

Krok 2

Wątróbkę myjemy, oczyszczamy, kroimy w kawałki, dodajemy do cebuli i smażymy aż straci surowość, przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i tymiankiem.

Krok 3

Brukselkę oczyszczamy, nacinamy głąby na krzyż i gotujemy w osolonym wrzątku.

Krok 4

Odcedzoną brukselkę łączymy z wątróbką i podajemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brukselka podana z wątróbką z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brukselka podana z wątróbką z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brukselka podana z wątróbką z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brukselka podana z wątróbką z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brukselka podana z wątróbką z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brukselka podana z wątróbką z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brukselka podana z wątróbką z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Toskańska zupa fasolowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej