Brukselka podana z wątróbką z tymiankiem
łatwe
23 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
1 łyżka
2 szczypty
0.5 łyżeczki
2 szczypty
2 łyżki
1 sztuka
50 dekagramów
50 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę siekamy drobno i szklimy na maśle z dodatkiem oleju.
Krok 2
Wątróbkę myjemy, oczyszczamy, kroimy w kawałki, dodajemy do cebuli i smażymy aż straci surowość, przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i tymiankiem.
Krok 3
Brukselkę oczyszczamy, nacinamy głąby na krzyż i gotujemy w osolonym wrzątku.
Krok 4
Odcedzoną brukselkę łączymy z wątróbką i podajemy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej