
Składniki
2 sztuki
6 sztuk
1 sztuka
3 szklanki
1 szczypta
2 sztuki
1 pęczek
2 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś pokroić w kostkę. Pieczarki i cebulę także. Bulion na włoszczyźnie Knorr rozpuścić w szklance gorącej wody.
Krok 2
Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę, zeszklić, dodać piersi, smażyć aż się zrumienią. Dodać pieczarki, płatki chillli, pieprz, smażyć chwilę razem. Podlać bulionem, dodać tymianek, gotować aż płyn się lekko zredukuje i powstanie sos. Doprawić do smaku sokiem z 1/2 cytryny, dodać śmietanę, wymieszać, podgrzać razem.
Krok 3
Makron ugotować al dente w osolonej wodzie. Na porcje makaronu dać porcję potrawki, posypać natką świeżo zmielonym pieprzem

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej