
Składniki
2 sztuki
6 sztuk
1 sztuka
3 szklanki
1 szczypta
2 sztuki
1 pęczek
2 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś pokroić w kostkę. Pieczarki i cebulę także. Bulion na włoszczyźnie Knorr rozpuścić w szklance gorącej wody.
Krok 2
Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę, zeszklić, dodać piersi, smażyć aż się zrumienią. Dodać pieczarki, płatki chillli, pieprz, smażyć chwilę razem. Podlać bulionem, dodać tymianek, gotować aż płyn się lekko zredukuje i powstanie sos. Doprawić do smaku sokiem z 1/2 cytryny, dodać śmietanę, wymieszać, podgrzać razem.
Krok 3
Makron ugotować al dente w osolonej wodzie. Na porcje makaronu dać porcję potrawki, posypać natką świeżo zmielonym pieprzem

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej