
Składniki
2 sztuki
6 sztuk
1 sztuka
3 szklanki
1 szczypta
2 sztuki
1 pęczek
2 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś pokroić w kostkę. Pieczarki i cebulę także. Bulion na włoszczyźnie Knorr rozpuścić w szklance gorącej wody.
Krok 2
Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę, zeszklić, dodać piersi, smażyć aż się zrumienią. Dodać pieczarki, płatki chillli, pieprz, smażyć chwilę razem. Podlać bulionem, dodać tymianek, gotować aż płyn się lekko zredukuje i powstanie sos. Doprawić do smaku sokiem z 1/2 cytryny, dodać śmietanę, wymieszać, podgrzać razem.
Krok 3
Makron ugotować al dente w osolonej wodzie. Na porcje makaronu dać porcję potrawki, posypać natką świeżo zmielonym pieprzem

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej