
Składniki
2 sztuki
6 sztuk
1 sztuka
3 szklanki
1 szczypta
2 sztuki
1 pęczek
2 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś pokroić w kostkę. Pieczarki i cebulę także. Bulion na włoszczyźnie Knorr rozpuścić w szklance gorącej wody.
Krok 2
Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę, zeszklić, dodać piersi, smażyć aż się zrumienią. Dodać pieczarki, płatki chillli, pieprz, smażyć chwilę razem. Podlać bulionem, dodać tymianek, gotować aż płyn się lekko zredukuje i powstanie sos. Doprawić do smaku sokiem z 1/2 cytryny, dodać śmietanę, wymieszać, podgrzać razem.
Krok 3
Makron ugotować al dente w osolonej wodzie. Na porcje makaronu dać porcję potrawki, posypać natką świeżo zmielonym pieprzem

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej