Grzanki z wędzonym łososiem, ogórkiem i serkiem kozim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzanki z łososiem wędzonym, ogórkiem i serkiem kozim

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

100 gramów

100 gramów

3 łyżki

50 gramów

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciabattę pokrój na kromki, skrop oliwą, posyp pokruszoną kostką czosnkową. Na wierzchu ułóż plasterki sera. Podpiecz grzanki przez 2-3 minuty w 180 stopniach.

Krok 2

Na gorących grzankach układaj kawałki łososia, plasterki ogórka, po pół łyżeczki serka koziego twarogowego i na koniec posypuj pieprzem świeżo zmielonym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki z łososiem wędzonym, ogórkiem i serkiem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki z łososiem wędzonym, ogórkiem i serkiem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki z łososiem wędzonym, ogórkiem i serkiem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki z łososiem wędzonym, ogórkiem i serkiem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki z łososiem wędzonym, ogórkiem i serkiem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki z łososiem wędzonym, ogórkiem i serkiem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki z łososiem wędzonym, ogórkiem i serkiem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanki z łososiem wędzonym, ogórkiem i serkiem kozim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Burrito z kurczakiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grzanki z łososiem wędzonym, ogórkiem i serkiem kozimGrzanki z łososiem wędzonym, ogórkiem i serkiem kozim

Dobrą alternatywą dla kanapek są grzanki. Przygotowując je, możesz wybierać różne składniki, warto jednak wypróbować sprawdzone kombinacje. Ciekawy smak osiągniesz, łącząc wędzonego łososia z zielonym ogórkiem i kozim serem. Dobrą podstawą dla tak dobranych produktów będzie włoska bułka ciabatta, która charakteryzuje się chrupiącą skórką. Z powodzeniem zastąpisz ją jednak bagietką lub chlebem pszennym. Wybrane pieczywo podziel na kromki. Przed włożeniem do piekarnika, warto skropić je niewielką ilością oliwy z oliwek. Dzięki temu kromki nie wysuszą się za bardzo. Dopraw je również czosnkiem, który nada im wyrazistego smaku. Na gotowych, gorących grzankach wystarczy ułożyć sugerowane składniki. Smak ryby podkreślisz, polewając ją niewielką ilością soku z cytryny lub limonki. Przygotowywane grzanki urozmaicisz dodatkowo plastrami pomidora lub paskami papryki. Gotowe udekoruj listkami natki pietruszki. Koniecznie wypróbuj nasz sprawdzony przepis na smaczną przekąskę i nie zapomnij podzielić się swoją opinią.