Grzanki z wędzonym łososiem, ogórkiem i serkiem kozim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzanki z łososiem wędzonym, ogórkiem i serkiem kozim

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

100 gramów

100 gramów

3 łyżki

50 gramów

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciabattę pokrój na kromki, skrop oliwą, posyp pokruszoną kostką czosnkową. Na wierzchu ułóż plasterki sera. Podpiecz grzanki przez 2-3 minuty w 180 stopniach.

Krok 2

Na gorących grzankach układaj kawałki łososia, plasterki ogórka, po pół łyżeczki serka koziego twarogowego i na koniec posypuj pieprzem świeżo zmielonym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki z łososiem wędzonym, ogórkiem i serkiem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki z łososiem wędzonym, ogórkiem i serkiem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki z łososiem wędzonym, ogórkiem i serkiem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki z łososiem wędzonym, ogórkiem i serkiem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki z łososiem wędzonym, ogórkiem i serkiem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki z łososiem wędzonym, ogórkiem i serkiem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki z łososiem wędzonym, ogórkiem i serkiem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanki z łososiem wędzonym, ogórkiem i serkiem kozim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Grecka sałatka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grzanki z łososiem wędzonym, ogórkiem i serkiem kozimGrzanki z łososiem wędzonym, ogórkiem i serkiem kozim

Dobrą alternatywą dla kanapek są grzanki. Przygotowując je, możesz wybierać różne składniki, warto jednak wypróbować sprawdzone kombinacje. Ciekawy smak osiągniesz, łącząc wędzonego łososia z zielonym ogórkiem i kozim serem. Dobrą podstawą dla tak dobranych produktów będzie włoska bułka ciabatta, która charakteryzuje się chrupiącą skórką. Z powodzeniem zastąpisz ją jednak bagietką lub chlebem pszennym. Wybrane pieczywo podziel na kromki. Przed włożeniem do piekarnika, warto skropić je niewielką ilością oliwy z oliwek. Dzięki temu kromki nie wysuszą się za bardzo. Dopraw je również czosnkiem, który nada im wyrazistego smaku. Na gotowych, gorących grzankach wystarczy ułożyć sugerowane składniki. Smak ryby podkreślisz, polewając ją niewielką ilością soku z cytryny lub limonki. Przygotowywane grzanki urozmaicisz dodatkowo plastrami pomidora lub paskami papryki. Gotowe udekoruj listkami natki pietruszki. Koniecznie wypróbuj nasz sprawdzony przepis na smaczną przekąskę i nie zapomnij podzielić się swoją opinią.