
Składniki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
400 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka 400 gram mielimy
Krok 2
Do zmielonej piersi dodajemy jajko pieprz szczyptę papryki i Delikat knorr
Krok 3
Wszystkie składniki wymieszać robimy kotleciki podobne do medalionu i następnie maczamy w jaku i płatkach owsianych zmielonych i na patenie smażymy na oliwie z oliwek
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej